ComingOut

ComingOut

Natklubben Never Mind er blevet røgfri fra dags dato. Det glæder mange, men har fået rygerne op i det røde felt.

Mandag morgen lagde Never Mind en kortfattet meddelelse på Facebook:
”Du har talt og vi har lyttet! Igennem længere tid har vi fået flere og flere henvendelser fra gæster, der er trætte af tobaksrøg. Det har vi nu valgt at tage konsekvensen af, og derfor bliver Never Mind røgfri fra mandag den 3. februar 2020. Vi glæder os til at se dig!”

Mere er der vel egentlig heller ikke at sige. Men reaktionerne er ikke udeblevet i kommentarfeltet:

”Fedt... så kan vi begynde at komme der igen...?❤️?”, skriver Allan, mens Andrey jubler: ”Super!!! På tide! Endelig kan vi tage på Never Mind igen og have det sjovt uden at få den forfærdelige tobakslugt over det hele! Jeg håber på, at andre homosteder i Kbh også indfører forbud mod røg!”

Frank derimod er ikke meget for beslutningen: ”Øv! Ku ellers godt li Never Mind... Men der er heldigvis stadig steder jeg, som ryger, også kan komme. Det er fedt ?”

På Facebooksiden LGBT Plus 30 er reaktionerne også blandede:
”Øv.....når det kommer til rygning er der godt nok mindretalstyranni”, raser Bo, mens Jacob udtrykker sin begejstring med et ”Wow det er fandme nice!”

I kommentarfeltet er også en kommentar fra Cosy Bars ejer Camille Lantz: ”Vildt nok, den havde jeg ikke set komme?”.
Netop Cosy Bar blev røgfri for præcis et år siden, og forud gik en større renovering, hvor alt, fra ledninger til loft og vægge blev vasket ned, og derefter malet. Samtidig opdaterede man interiøret og fik nye toiletter. Et par måneder efter blev den nu lukkede My Fair Ladies røgfri.

Stadig flest ryger-steder
I kommentarfelterne på Facebook kan man let for det indtryk, at rygerne er forfulgte, og ikke længere har noget sted at være. Men det er ikke korrekt. NI barer/caféer i LGBTQ+miljøet tillader indendørs rygning i fuld eller begrænset omfang, mens kun SYV er helt røgfrie indendørs.

Her er rygning tilladt i det københavnske LGBTQ+miljø:
Bøssehuset (der kan være særregler ved arrangementer)
Café Intime
Centralhjørnet
Jailhouse CPH
Jernbanecaféen
KissKiss
Masken Bar
Men’s Bar
SLM (indendørs rygeområde)

Her er rygning ikke tilladt i det københavnske LGBTQ+miljø:
Café Trold
Cosy Bar
G*A*Y Copenhagen
Kafé Knud
Never Mind
Oscar Bar Café (der må ryges ved udendørs borde)
Vela Gay Club

11/12/2019

Annoncering

 

  

Kunden sørger selv for produktion af bannere i formaterne .jpg eller .gif.
Bannere kan skiftes uden beregning i hele aftaleperioden.
Alle priser er eksklusive moms.

Bestilling eller nærmere information:

ComingOut
v/ Brian Kjær Capkan
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
T: 6016 8538 (mandag til fredag kl. 10-16)

Opdateret 6. januar 2020/BKC

 

 

 

ComingOut er et frit privatejet onlinemedie, der er partipolitisk og religiøst uafhængigt, og som bringer nyheder om og fra det danske, grønlandske og færøske LGBTQ+miljø, med fokus på den progressive del af miljøet.

ComingOut har et særligt øje for LGBTQ+miljøets minoriteter, og arbejder på at fremme deres synlighed. Vi giver med glæde plads til debat- og holdningsindlæg fra aktører i LGBTQ+miljøet. Det kan du læse mere om her.

ComingOut bruger den kritiske pen, når det er nødvendigt, og vi har ikke berøringsangst, når det handler om at sætte fokus på følsomme problematikker i LGBTQ+miljøet. Men vi gør det fair og med kilderne i orden.

ComingOut har en erfaren kulturredaktion, og bringer anmeldelser fra et bredt spektrum af den danske underholdningskultur.
For at fremme synligheden og mangfoldigheden laver vi foromtaler af LGBTQ+miljøets kulturelle begivenheder, og prioriterer LGBTQ+miljøets kulturudbydere.

Begivenheder og scenekunst udenfor LGBTQ+miljøet anmeldelses, og bedømmes med ét til seks regnbueflag.

ComingOut forsøger, at dække hele LGBTQ+miljøet, men er afhængig af input. Tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du har et tip om en nyhed i dit nærmiljø. Læs mere om kontakt her.

Opdateret den 28. januar 2020.

En bølge af apokalyptiske væsner har invaderet dele af LGBTQ+miljøet, og nu er turen kommet til Cosy Bar.

De synes at være hér, dér og alle vegne i disse uger. Bloddryppende og drabelige drags som truer med at øge belægningen på landets psykiatriske skadestuer. Danske drags halloween-fejring er ikke for skrøbelige sjæle.

Efter sidste weekends brag af et Draghouse-show på Vega er karavanen af blodtilsølede drag-væsner draget mod Studiestræde, hvor de indtager Cosy Bar torsdag aften.
Under temaet ’Wasteland’ vil Jaxie, Roxy Thyrune, Rebelicious, Pandora Dors, Diana Diamond og Dixie Normous med Lily La Lune som værtinde give deres bedste og uhyggeligste shows.

Cosy Bar lover oven i den bed(r)agede oplevelse en række seriøse overraskelser.

En lille krølle på historien er, at Jaxie havde sin debut som dragperformer i januar 2015 på Cosy Bar.

Du finder showet på Facebook her.

Cosy Bar / torsdag den 24. oktober / døre åbner kl. 20, showet starter kl. 21.

Ny gruppe vil udbrede LGBTQ+bylivet til resten af landet. På fredag indtager gruppen Ama’r.

Navnet på gruppen er Gay Pop-Up Bar, som du finder på Facebook. Gruppens festlige formål er at udbrede mangfoldigheden over hele landet via pop-up barer, hvor LGBTQ+personer skal føle sig mere end velkomne.

”Visionen er, at vi tager ud til helt små byer, hvor det måske er svært for de homoseksuelle at springe ud”, skriver gruppen på Facebook, og tilføjer, at man håber sammen at rykke grænserne for, hvor LGBTQI-personer kan føle sig velkomne til en hyggelig aften i mangfoldighedens tegn.

Foreløbig har gruppen med succes invaderet Mimers Bodega på Nørrebro, og på fredag gælder det så den klassiske bodega Holmbladet på Ama’r. Her pryder halstørklæder og fodboldtøjer fra de lokale fodboldhelte i Fremad Amager loftet sammen med andre klubber. Kommer man ind på Holmbladet i ført en Fremad Amager fodboldtrøje når disse spiller hjemmekamp, så giver Holmbladet den første Odense Pilsner.

Så det er et klassisk værtshus gruppen har udvalgt, men for at der alligevel skal være en regnbue-kontrast til interiøret har man denne gang hyret dragperformeren Mizz Privileze som værtinde fra kl. 20. Mizz’en vil underholde med både dragshow og quiz.

Hvor næste event bliver afholdt er endnu ikke besluttet, men Frederik fra gruppen skriver i en mail til ComingOut, at man indtil videre tager et event ad gangen, og endnu ikke har en dato for næste event. Den håber han dog er på lads i uge 42.

Du finder Gay Pop-Up Bar på Facebook her, og den aktuelle begivenhed samme sted her.

Fredag den 4. oktober kl. 18-03 / Holmbladet.

Nyt stort studie synes at besvare spørgsmålet om, hvad der gør nogle mennesker homoseksuelle, og svaret er mere komplekst end tidligere troet.

Diverse genvarianter samt faktorer som opvækst er med til at afgøre personers seksualitet. Det viser et nyt stort dna-studie, som slår fast, at seksualitet ikke kun afgøres af ét særligt gen, men i stedet af et væld af forskellige genvariationer kombineret med miljømæssige faktorer.
Undersøgelsen er udført af europæiske og amerikanske forskere og offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Science. Forskerne har analyseret dna-prøver fra knap en halv million personer.
Med undersøgelsen håber forskerne at gøre op med en opfattelse af, at der findes ét særligt "gen for homoseksualitet".

Opvækst, personlighed og opdragelse
I stedet for et enkelt gen mener forskerne, at tusindvis af forskellige genvarianter kan spille en rolle. De fleste kun i meget lille grad. Særligt fem genvarianter spiller dog en "væsentlig" rolle i forhold til at afgøre en persons seksualitet.

Det siger Andrea Ganna, der er biolog ved Institut for Molekylærmedicin i Finland og med til at stå for undersøgelsen.
”Vi har skannet hele den menneskelige genmasse og fundet fem steder, der tydeligt er forbundet med personer, der har haft sex med personer af samme køn”, siger han.
De fem genvarianter har dog kun "en meget lille effekt".
Det betyder også, at ikke-genetiske faktorer som opvækst, personlighed og opdragelse spiller en større rolle i forhold til at afgøre personers seksualitet. Det siger forskerne bag undersøgelsen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Afviser teorien om XQ28
Undersøgelsen er den største af sin slags nogensinde.
Prøver fra 477.522 personer er blevet analyseret. Af dem har 26.827 oplyst at have været seksuelt involveret med en person af samme køn.
I 1993 viste et genetisk studie blandt kun 40 familier, at et gen med navnet XQ28 definerede seksuel orientering. Men det afviser det nye studie altså.

Den amerikanske LGBTQ-organisationen Glaad hylder den nye undersøgelse, som de siger "giver endnu mere bevis for, at det er en naturlig del af det menneskelige liv at være bøsse eller lesbisk".

Søger du et alternativ til lørdagens buldrende fest på Pride Square, så bevæg dig ud i byen, hvor der er gang i den med pride-arrangementer på samtlige LGBTQ-barer.

Længe inden Copenhagen Pride Parade er sat i gang ved Frederiksberg Rådhus kl. 13 er der gang i festerne i Indre By.

Centralhjørnets gadefest
Landets ældste bøssebar disker op med underholdning hele prideugen, og lørdag starter festen med kolde drinks kl. 12, og fra kl. 16 går det løs med DJ David ude på gaden. Fra midnat fortsætter festen indendørs.

Du finder ugens program på Centralhjørnet her.

My Fair Ladies
Den musical glade bar rykker udendørs og serverer dagen lang, mens de glade toner bølger gennem Mikkel Bryggers Gade og Lavendelstræde.

Oscarpride på Regnbuepladsen
Oscar Bar Café på Regnbuepladsen disker lørdag op med udendørsservering, så du hurtigere kan få slukket tørsten. Også kokken rykker udendørs, og der bliver opsat en grill. Hvad der bliver smidt på grillen er ikke meldt ud. Fra kl. 14 sætter et større lineup af DJ’s gang i festen indtil midnat, hvor festen rykker indendørs.

Du finder mere om Oscarpride her.

Studiestræde
Landets største koncentration af LGBT-barer finder vi i Studiestræde, som i dagens anledning bliver én stor gadefest fra Masken Bar i den ene ende, til Jailhouse i den anden. Festlighederne begynder kl. 14 med musik i begge ender af gaden, og slutter kl. 23:30. Men fortvivl ikke. Der festes videre på de respektive barer.

Masken Bar
har opstillet en ekstra udendørsbar, og bidrager også til den interimistiske bar i krydset ved Larsbjørnsstræde.

Cosy Bar
bidrager til festen med en udendørs bar. Her sælges kolde fad i genbrugsglas med pant. Glassene er lette at genkende, da de er i hård plast med Cosy Bars logo. Smid dem ikke ud – panten er en rund 5’er, som kun udbetales i Cosy Bar. Et andet miljøvenligt initiativ er salg af vand i bionedbrydelige papkartoner i stedet for de allestedsværende plastflasker.
Cosy Bar har i år inddraget sin baggård, hvor der er indrettet en afslappende lounge med rolig pianomusik, til dem der vil fejre priden på mere rolig vis.

Kiss Kiss
har også en ekstra bar på gaden, og underholder md DJ fra kl. 16. I den anden ende af Studiestræde har Jailhouse ikke meldt specifikt ud omkring underholdninger på pride-lørdag, men mon ikke, at der gang i festen alligevel?

Men’s Bar
Læder- og fetichfolket fra Copenhagen Fetish Men holder Fetish Chill Out Zone ved Men’s Bar i Teglgårdsstræde fra kl. 16 til 23.

Never Mind
Den danseglade natklub åbner allerede kl. 12, og serverer både fadøl og grillpølser ude som inde. Der underholdes med DJ’s hver dag fra tirsdag.
https://www.facebook.com/pg/nevermindbar.dk/events/

SLM København
Efter paraden åbner fetichklubben SLM op for fest fra kl. 22. I dagens anledning kræves der ikke medlemskab. Dresscode: Maskulint og kun for mænd. Festen slutter kl. 5.

Female Ozygen
Female Ozygen har ry for at lave nogle fede fester, og i år er ingen undtagelse. Fra kl. 18 holder de Fox Afterpride Party i Club Mambo Vesterbrogade 58.

G*A*Y Copenhagen og Vela Gayclub
De to populære barer har ikke meldt ud med særlige arrangementer på pride-lørdag, men mon ikke, at der vanen tro bliver gang i festen til den lyse morgen.

13/08/2019

Om ComingOut

ComingOut er et frit privatejet onlinemedie, der er partipolitisk og religiøst uafhængigt, og som bringer nyheder om og fra det danske, grønlandske og færøske LGBTQ+miljø, med fokus på den progressive del af miljøet.

ComingOut er ikke afhængig af holdningerne hos en bestyrelse eller ejerkreds med interesser i LGBTQ+miljøet. Vi er heller ikke bundet af økonomiske interesser.

Vi er frie, og både ejer, redaktør, skribenter og fotografer har alle dybe rødder i LGBTQ+miljøet, og kæmper for seksuel mangfoldighed, og retten til at være netop den man er på alle parametre.

Bag ComingOut står Brian Kjær Capkan, som også er redaktør. Med sig i bagagen har han blandt andet tre et halvt års erfaring som skribent og redaktør på LGBT-mediet Out & About.
”LGBTQ+miljøet har brug for et uafhængigt medie, som over en bred kam dækker de mange aktiviteter i miljøet, men som også kan finde den kritiske pen frem, når det er nødvendigt, og levere god og troværdig journalistik”, sagde redaktør Brian Kjær Capkan, i forbindelse med lanceringen af ComingOut den 14. august 2019.

ComingOut fører en stram justits i kommentarfelterne på de sociale medier, hvor vi er repræsenteret. Du kan læse om reglerne for deltagelse i debatten her.

LGBT, LGBTQ, LGBTQIA+?
Hos ComingOut har vi valgt at bruge forkortelsen LGBTQ+. Det er et kompromis mellem det korte LGBT, og det lange LGBTQIA+. Men det betyder ikke, at I og A er mindre berettigede medlemmer af regnbuefamilien end andre.
Vi har valgt at fjerne bindestregen i sammensatte ord, hvor LGBTQ+ indgår. Vi ved af erfaring, at et ord som "LGBTQ+-miljø" af nogle læses som "LGBTQ plus minus miljø". Vi foretrækker plussets positive signalværdi. Derfor er vi grammatisk ukorrekte og har droppet bindestregen. Det er vores lille signatur.

Opdateret den 28. januar 2020.

13/08/2019

Bliv hørt!

Dette er en åben invitation til alle LGBTQ+personer med noget på hjerte.

ComingOut er ikke kun nyheder. Det er også en platform for indlæg med holdninger fra LGBTQ+personer og allierede. Disse indlæg bringes under menuen Opinion.

Mange LGBTQ+personer deltager i den offentlige debat med kronikker, læserbreve og personlige beretninger. Mange af disse indlæg bringes i mainstream-medierne, men hos ComingOut mener vi, at der også er behov og interesse for den debat indenfor LGBTQ+miljøet.

For lad os være ærlige: LGBTQ+miljøet er ikke altid det safe space det burde være, for de mest udsatte grupper under regnbuen. Sådan skal det ikke være. Derfor er oplysning og debat nødvendig, og derfor inviterer ComingOut, alle der ønsker at bidrage til at indsende deres indlæg.

Bliv hørt!
Send dit indlæg This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller kontakt redaktør Brian Kjær Capkan på telefon 6016 8538, hvis du har spørgsmål. Alle indlæg bringes med dit billede, og under dit navn medmindre særlige hensyn gør sig gældende.
Indlæg må naturligvis ikke være krænkende eller udtrykke fobier med mere, og redaktionen forbeholder sig ret til at afvise indlæg. Sker det vil du få en ærlig og saglig begrundelse.

Please publish modules in offcanvas position.