Benjamin Ingrosso. Benjamin Ingrosso. Foto: PR.

Svensk stjernestøv til danske homoer

Af Frank Holm / Underholdning / 07/11/2019

På trods af sine kun 21 år anses svenske Benjamin Ingrosso allerede som en af Sveriges hotteste stjerner.

Benjamin Ingrossos første album ”Identification” gik nummer et på den svenske hitliste og i søndags skød han sin nordiske turne i gang med sin allerførste koncert på dansk jord.
”Jeg var ret nervøs, før jeg gik på scenen, for jeg havde ingen anelser om, hvordan publikum ville reagere på mine sange”, fortæller Benjamin Ingrosso, da ComingOut møder ham dagen efter hans første koncert i Vega i København. En koncert, der udviklede sig til noget af en popfest og klart viste, hvorfor Ingrosso de to seneste år er blevet hædret med den prestigefulde svenske pris Rockbjørnen som bedste mandlige live artist.
”En koncert jeg sent glemmer. Jeg fik så megen kærlighed fra de mange tilskuere, der endda kunne synge med på mine sange. Det kom i den grad bag på mig, og jeg må sige at jeg i den grad var høj efter den oplevelse”, lyder det ydmygt fra den svenske stjernespirer.

Eurovision og homofans
Mange danskere vil måske mest huske Benjamin Ingrosso fra Eurovision Song Contest i Lissabon i 2018, hvor han repræsenterede Sverige med sangen ”Dance You Off”. En sang danskerne i øvrigt belønnede med tolv point.
Selvom det var en stor og lærerig oplevelse at deltage i Eurovision Song Contest har Benjamin ikke lige tænkt sig at stille op igen. 
”Jeg vil ikke sige aldrig, men jeg tror, der skulle meget til for, at jeg ville stille op igen. Desuden ville det også betyde, at jeg først skulle vinde Melodifestivalen i Sverige”.

Mange homoseksuelle, der hvert år spændt følger både Melodifestivalen og Eurovision Song Contest, har også fået øjnene op for den talentfulde svensker.
”Jeg kan kun sige jeg elsker mine homoseksuelle fans. De er meget dedikerede og de kender alle sangene. Den form for passion er jeg vild med”, lyder det ærligt fra Ingrosso.

Musiktalentet har den 21-årige Ingrosso ikke arvet fra fremmede. Han er søn af den svenske sangerinde Pernilla Wahlgren og komponisten Emilio Ingrosso. Også onklen er en anerkendt komponist og fætteren er med i populære Swedish House Mafia.

Nyt album
Benjamin Ingrosso er for tiden ved at lægge sidste hånd på et kommende album, der efter planen skal komme på gaden i starten af næste år.  Igen har Ingrosso selv skrevet alle sangene.
”I modsætning til mit forrige album får mit nye album et mere modent udtryk, hvor teksterne kommer til at få en mere central rolle. Det bliver et album, der er mere melankolsk og på en måde mere sofistikeret. Der går en rød tråd med en indledning og en afslutning, hvor sangene kommer til at fortælle en sammenhængende historie”, fortæller Benjamin.

Selv om det meste af tiden går med den nordiske turne og det kommende album finder Benjamin Ingrosso også tid til at skrive sange til andre kunstnere.
”Hvis jeg har skrevet en sang, der ikke lige passer ind i noget af det, jeg selv laver, har jeg ingen problemmer med at give den videre til andre. Selv tror jeg ikke helt, jeg er klar til at synge sange, som andre har skrevet. Dertil har jeg selv alt for meget på hjertet”, lyder det fra Benjamin.
Det er måske derfor, han kun har lavet et eneste covernummer i sin karriere. Lionel Ritchie nummeret ”All Night Long”. Et nummer han sang i pausen ved den svenske Melodifestival finale i år.
”Jeg fik overraskende et hit med min udgave”, fortæller Benjamin,
”Og fordi jeg kun plejer at lave mine egne ting, tror mange, at det er mig, der har skrevet sangen”, tilføjer han med et lille smil.

Ariana Grande
Benjamin Ingrosso drømmer om at få lov at skrive sange til r´n´b sangeren The Weeknd eller Ariana Grande.
”De har begge en helt fantastisk sound efter min mening”, fortæller Benjamin Ingrosso.

Fangede du ikke Benjamin Ingrosso i Vega forleden har du endnu en chance den 8. november, hvor han spiller i Train i Aarhus.

Tags

Please publish modules in offcanvas position.