Øv – magien er væk i berømt juleeventyr Foto: PR / Nørrebro Teater.

Øv – magien er væk i berømt juleeventyr

Af Tonny & Claus Bønløkke Hertz / Underholdning - vi anbefaler / 04/12/2019

Charles Dickens’ klassiker Et Juleeventyr hører julen til, men magien udebliver desværre i årets opsætning på Nørrebro Teater.

Et Juleeventyr er en af Charles Dickens’ klassikere og nu med Mette Horn i hovedrolle som Scrooge. Og det gør hun bragende godt. Man glemmer hurtigt, at det er en kvinde der spiller – selv om man nu også hele tiden kan se Mette Horn bag figuren. Men det gør absolut intet, når det er så velspillet.
 
Der står i pressematerialet, at det er ”En magisk, morsom og rørende historie om fællesskab og kærlighed, og om at det aldrig er for sent at blive et godt menneske”. Men ærligt talt så mangler der altså magi. Javel de forskellige ånder ”tryller” Scrooge frem og tilbage i tiden, men det er i bund og grund bare scenen, der drejer rundt. Morsom? Jo til tider morede vi os da, men det er bestemt ikke sådan, at man slår sig på lårene af grin. Men vil det ville også være underligt med Charles Dickens i baghovedet. Men Mette Horn er barok i måden hun indtager rollen på. Rørende, ja det er den. Det er hårdt at se, hvordan en rig mand udnytter de i forvejen meget trængte medborger i sin jagt på mammon. Og heldigvis er det aldrig for sent at blive et godt menneske.

Ud over Mette Horn medvirker Asta Kamma August, Jesper Groth, Lila Nobel og Andreas Jebro. Og især sidstnævnte spiller fabelagtigt og flamboyant. Andreas er eminent i rollen som blandt andet Cratchit med sine mange børn.

Det er et eventyr og karaktererne er formet, sminket og klædt på som var de porcelænsdukker. Det er flot, grotekst og veludført. Ligesom scenografien også er meget gennemført. Scenen drejer rundt og rundt og der er helt sikkert nogle scenemedarbejdere, der har haft travlt ude bagved.

Eventyret handler om den mavesure gamle gnier Scrooge, som hader jul og al dens væsen. Alt hvad der til den. Julen er en fidus. Den er humbug. Scrooge tænker kun på at tjene penge, og har ikke andet end dyb foragt tilovers for julestemning. Scrooge bliver julenat hjemsøgt af både genfærd og juleånder. Han skal nemlig have en ordentlig lærestreg.

Et juleeventyr kan opleves på Nørrebro Teater frem til den 4. januar 2020.

Instruktør: Viktor Tjerneld.

Tags

Leave a comment

Please publish modules in offcanvas position.