De to arrangører, som på bare fem dage fik aktionen stablet på benene. Mizz Privileze forrest åbnede aktionen med en opfordring om at følge de gældende coronahenvisninger. I baggrunden Elijah Kasmir Ali, som talte derefter. De to arrangører, som på bare fem dage fik aktionen stablet på benene. Mizz Privileze forrest åbnede aktionen med en opfordring om at følge de gældende coronahenvisninger. I baggrunden Elijah Kasmir Ali, som talte derefter. Foto: Brian Kjær Capkan / ComingOut.

Kjoleaktion var kun begyndelsen

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Onsdag, 03 Juni 2020 11:57

HADFORBRYDELSER – Det var kun begyndelsen på noget meget større, da regnbuemiljøet tirsdag aktionerede foran Christiansborg mod hadforbrydelser, og for retten til, at udtrykke sig som man vil.

250-300 personer fra regnbuemiljøet fandt tirsdag eftermiddag vej til Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med hadforbrydelser, og deres støtte til retten til at være den man er, og udtrykke sig som man vil.

Aktionsområdet var på forhånd indhegnet, og opdelt i firkanter med stole i behørig afstand til hinanden, og udenfor afspærringen blev folk fordelt, så de overholdt myndighedernes forskrifter. -Ikke at det er nødvendigt at omtale i forhold til aktionens centrale budskab, men debatten op til aktionen har været forholdsvis meget fokuseret på netop dette emne. Så lad det være slået fast: Aktionen der var godkendt af politiet, foregik helt efter tidens nødvendige forholdsregler, som de er fastlagt af regeringen. Punktum.

Starten på noget større
Fra en ladvogn indledte Mizz Privileze aktionen med en kraftfuld tale rettet mod politikerne, som nu skal råbes op, og gøres opmærksomme på problemet. Også DR der udeblev trods en aftale om at dække aktionen fik en verbal lussing med på vejen. ”Hvorfor dækker I ikke vores historier? Det sker hver eneste dag, at en LGBTQ+person udsættes for en hadforbrydelse i Danmark!”

Mizz Privileze afslørrede i samme ombæring, at dagens aktion var begyndelsen på en landsdækkende kampagne, som over det næste år skal sætte fokus på problemet. Dette sker blandt andet på hjemmesiden levogladleve.com hvor alle opfordres til at dele deres personlige oplevelser med hadforbrydelser. Allerede nu vælter det ind med historier fra hele landet, og det er både uhyggelig og meget trist læsning.
Når der er indsamlet 1000 historier, bliver de overdraget til Folketinget og lokalpolitikere landet over. Du kan fortælle din historie om hadforbrydelser her. Det kan ske anonymt.

Bevægende taler
Den landsdækkende kampagne har fået navnet Danmark mod hadforbrydelser, og der er allerede planlagt en opfølgende aktion på Christiansborg Slotsplads den 2. juni 2021.

Elijah Kashmir Ali er medarrangør af aktionen, og deres indlæg var en kort tårevæddende fortælling om baggrunden. Om Aleksander Aarstads hadforbrydelse, og om retten til at være sig selv, og de følger det har, hvis man udsættes for en hadforbrydelse på den baggrund.

Blandt talerne var også Bryndhildr, som oplæste et meget følelsesbetonet digt om det at få slukke lyset i sig, når man bliver udsat for en hadforbrydelse. ”Af få slukket sit lys, handler ikke om at man falder til ro, og man er færdig med sin bøssede fase. Det handler om at man gang på gang har fået slag.”

Du kan læse hele Bryndhildrs tekst i en særskilt artikel her.

Sidste tale blev holdt af Copenhagen Prides forperson Lars Henriksen og næstforperson Ida Damgaard i fælles tale. Her kom Ida Damgaard blandt andet ind på sin opvækst som nonbinær. Du kan læse hele deres tale i en særskilt artikel her.

Sidst – men absolut til dagens største bifald – gik Aleksander Aarstad en catwalktur mellem de opstillede stole til enorm begejstring. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Aleksander Aarstad går en ærescatwalk mellem stolerækkerne til vild jubel. Foto: Brian Kjær Capkan / ComingOut.

 

En opfordring
Som et dedikeret LGBTQ+medie kan det til tider være svært for os på ComingOut at holde en neutral distance til de nyheder fra regnbuemiljøet, som vi skriver om, da vi alle er LGBTQ+personer, og stærkt involverede i regnbuemiljøet.

Særligt den aktuelle kampagne mod hadforbrydelser har vakt følelser og minder om egne og andres oplevelser. Derfor vil vi gerne komme med en direkte opfordring til vores læsere: Del din historie om hadforbrydelser på levogladleve.com. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at få så mange med som muligt. Tak.

 

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.