Jakob Fauersby og Silas Holst slap særdeles godt fra deres debut i Vild med dans. Jakob Fauersby og Silas Holst slap særdeles godt fra deres debut i Vild med dans. Foto: Screendump TV2.

"Bedste mandlige kvinde jeg nogensinde har set"

Af Brian Kjær Capkan / Underholdning / 14/09/2019

Med vilde rul i hofterne og den helt rigtige kropsholdning cha cha cha’ede Silas Holst og Jakob Fauerby sige fredag aften til en topplacering i Vild med dans.

Der blev skrevet både historie og masser af sure opstød fredag aften, da TV2s fredagssatsning Vild med dans havde sæsonpremiere. Forud var gået et par hektiske måneder med forberedelse, og debat der handlede om kønnet på Silas’ Holsts partner. Det er nemlig en mand! Ja, Jakob Fauerby er mand, og da dén nyhed blev præsenteret, kan det nok være, at der blev trukket overskrifter og ikke mindst skrevet indlæg på de sociale medier.
Mange hyldede mangfoldigheden og bød velkommen, og mange luftede deres hyggehomofobiske holdninger, og andre igen svor at nu var det slut med Vild med dans for deres vedkommende.

Men da fredag aften oprandt, og Silas Holst og Jakob Fauerby i et – ja undskyld mig – hæsligt sæt sort tætsiddende tøj med et væld af flæser ned af ærmerne kom glidende ind på dansegulvet løftede taget sig i jubel. Så voldsom var jublen, at Silas Holst på et tidspunkt helt glemmer, hvad de har indøvet.
”På et tidspunkt klappede publikum så meget, at jeg røg ud af den, for jeg blev simpelthen så glad, og så glemte jeg alt, hvad jeg havde lavet af trin, og så kiggede jeg på Jakob, og han var tydeligvis også helt lost,” siger Silas Holst til BT.

Den bedste mandlige kvinde
Til trods for at parret ”røg ud af den” blev deres indsats modtaget med jubel af dommerne.
”Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har haft så syret en oplevelse i 'Vild med dans'. Altså positivt! Du er den bedste mandlige kvinde, jeg nogensinde har set”, sagde Marianne Eihilt ifølge til parret, og direkte til Jakob Fauerby sagde hun, at ”Du var så skarp. I var så synkrone. Der var så strakte ben, overkroppen var stærk, hofterne rullede. Det var virkelig, virkelig godt”, sagde hun, og kvitterede med et femtal. Begrebet "mandlige kvinde" har nok løftet et par øjenbryn hos LGBTQ+seerne.

Hvem er kvinden i forholdet?
Det spørgsmål kender de fleste bøsser til hudløshed, og mange skeptikere har forud for sæsonen beklaget sig over, at nu kunne de jo ikke se hvem der var ”kvinden i forholdet”. For det er jo sådan, at de klassiske danse er fra en tid, hvor manden førte an i de fleste af livets facetter, og kvinden fulgte trop. Derfor taler man om dametrin og herretrin i dansen, og den snak vil dommeren Jens Werner gerne væk fra. Han vil hellere bruge de kønsneutrale begreber ”fører” og ”følger”.
Dermed kan have tændt endnu et bål i debatten, da netop debatten om kønsneutralt sprogbrug raser i øjeblikket. Får vi mon endnu en kommentar fra Dansk Folkepartis Søren Espersen iført konens lyserøde hat?

Sammenlagt fik Silas Holst og Jakob Fauerby 18 point, og cha cha cha’ede sig elegant ind på førstepladsen.

Efter showet var parret helt overvældet over de pæne ord.
”Det er jo sindssygt. Jeg tror ikke rigtig, det er gået op for én, hvordan det er gået. Men jeg tror, det gik godt. Jeg synes, det gik godt, sagde Silas Holst til TV2 og Jakob Fauerby fremhævede Jens Werners ord om at føre og blive ført, mens Silas Holst også synes, det var fint, at der blev snakket om "mandekvinder", og "hvem der var hvem". ”Det var meget befriende. Så var svesken ligesom på disken. Det kunne jeg egentlig meget godt lide, så var det overstået”.

Allan Simonsen-effekt?
For et par år siden deltog Danmarks bedste fodboldspiller gennem tiderne Allan Simonsen i Vild med dans. Hvad den folkekære fodboldyndling havde af elegance på verdens største fodboldstadions, manglede han på dansegulvet. Men til trods for det blev han båret frem af en folkelig kærlighed, som fredag efter fredag lod ham forblive i konkurrencen til stor jubel for de fleste, og til stor ærgrelse for dansekyndige. Allan Simonsen ødelægger Vild med dans påstod de.
Om Silas Holst og Jakob Fauerby rammes af samme bølge af sympati, men det er nok ikke helt forkert at antage, at de på forhånd er sikret en stor del af stemmer fra homoseksuelle seere, uanset hvor godt de danser.

Please publish modules in offcanvas position.