Hvis du synes Theis Nybo virker bekendt, så har du måske set ham med kameraet i hånden, når han dækker LGBTQ+miljøet for ComingOut. Til venstre dansepartneren Katrine Bonde. Hvis du synes Theis Nybo virker bekendt, så har du måske set ham med kameraet i hånden, når han dækker LGBTQ+miljøet for ComingOut. Til venstre dansepartneren Katrine Bonde. Foto: Privat.

Ingen nerver: Theis skal danse i Vild med Dans

Af Brian Kjær Capkan / Underholdning / 24/10/2019

’Vild med Dans’ bliver i aften en særlig Knæk Cancer-udgave med tre gæstedansere. Den ene er ComingOuts freelancefotograf Theis Nybo, som danser for at samle penge ind til lørdagens store Knæk Cancer-show på TV2.

Theis Nybo fik som 22-årig konstateret modermærkekræft i 2016, og han fik fjernet et større område omkring modermærket. Men en undersøgelse med sporstof viste, at kræften havde spredt sig til lymfekirtlerne. Over 30 kirtler under hans arme skulle fjernes.

”For et par uger siden blev jeg ringet op af Kræftens Bekæmpelse. De søgte deltagere til Vild med Dans og ville høre, om jeg kunne tænke mig at danse på Det Kongelige Teater”, fortæller Theis Nybo der i dag er 25 år til ComingOut, og mindes hvordan han blev helt mundlam. ”Efter en lang pause fortalte jeg, at jeg ikke kan danse”, griner han. Men det tog Kræftens Bekæmpelse som et ”ja”, for som de sagde: ”Det er jo det, du skal lære”.

Så i aften klokken 20 går Theis Nybo på Store Scene på det Kongelige og giver sig fuldt ud i en ’jive’ sammen med dansepartneren Katrine Bonde. Forud er gået tre ugers intens træning.

Tre x cancer
Theis Nybo har haft modermærkekræft tre gange. Senest i juli, og derfor får han i dag forebyggende immunterapi, for det ser ud til, at den første immunterapi har holdt kræften nede. I starten af sygdomsforløbet talte han ikke rigtig om det, men da han kom i kontakt med Kræftens Bekæmpelses gruppe for unge med kræft, åbnede han op. I dag er humøret igen højt, og han glæder sig til sin debut på de skrå brædder.
”Jeg gik med på den her idé om at danse med tanken på oplevelsen under showet. Nu har jeg overlevet tre gange modermærkekræft, så kunne jeg lige så godt springe ud i noget vildt”, fortæller Theis Nybo.
”Det er også magtpålæggende for mig at vise, at man faktisk godt kan leve livet fuld af energi og i højt humør selv om man har kræft”, siger Theis med en overbevisende stemme inden han bestemt afviser at være nervøs.
”Jeg skal bare holde øjenkontakt med Katrine, og ikke tænke på de 2000 i salen, og den million der sidder derude og kigger på. Det bliver sjovt. Den vildeste oplevelse”.

Her på redaktionen hepper vi naturligvis på Theis, og glæder os til at se ham give den fuld gas på scenen.

Vild med Dans Knæk Cancer / fredag aften kl. 20 på TV2.

Please publish modules in offcanvas position.