Generalsekretær i LGBT Danmark Susanne Branner Jespersen. Generalsekretær i LGBT Danmark Susanne Branner Jespersen. Foto: Privat.

LGBT Danmark: Ændr CPR-loven NU!

Af Brian Kjær Capkan / Nyheder / 28/10/2019

Du kan være med, når LGBT Danmark forsøger at få tilpasset CPR-lovgivningen til virkeligheden anno 2019.

LGBT Danmarks generalsekretær Susanne Branner Jespersen kom søndag hjem fra ILGA-Europes årlige konference i Prag, og blev ramt af hverdagen med et brag, da hun for første gang gik online på skolerne nye platform Aula. Her står hendes ekskone angivet som børnenes far. Det fortalte hun søndag aften til ComingOut, og varslede samtidig, at LGBT Danmark vil gå ind i kampen om ændring af CPR-lovgivningen, da det grundlæggende er dér problemet ligger.

Mandag morgen er LGBT Danmark klar med et tiltag, som lader alle interesserede deltage. Udkastet til et brev til Social- og Indenrigsminister Astrid Krag er lagt online, så alle interesserede kan tilpasse det til deres egen historie og sende det til ministeren.

”Kalder alle regnbuefamilier: Er I også trætte af at være forkert registreret i alle de systemer, der omgiver jeres børn? Lad os sammen gøre noget ved det!” Lyder det i opslaget på Facebook, som fortsætter:
”Vi har forfattet vedhæftede skrivelse til Social- og Indenrigsminister Astrid Krag for at få hende til at ændre CPR-loven, så den kan afspejle vores familiers virkelighed. Det er nemlig i CPR-loven, at fejlen skal rettes én gang for alle.”

Fremstår som en forkert familie
I brevet fortæller Susanne Branner Jespersen sin families historie:
”I vores familie er vores børns ene mor nu registreret som ”far”. Det tog os tidligere en ganske omfattende internet-søgning at finde ud af hvordan børnenes skole selv kunne finde ud af at rette i systemet, så hun stod korrekt registreret som mor. Det var op til os som familie at 1. finde en teknisk vejledning til hvordan dette kunne lade sig gøre, 2. selv rette henvendelse til skolen og håbe på deres forståelse og 3. sende dem vejledningen og følge op på at fejlen var rettet.
Det opleves som unødvendigt nedværdigende at skulle gennem. Vi fremstår overfor de andre forældre, lærere, pædagoger og andre omkring vores børn som en forkert familie.”

Du kan downloade brevet til Social- og Indenrigsminister Astrid Krag her. Husk at udfylde de manglende felter, hvor du kan tilpasse brevet til din virkelighed. Send herefter brevet til ministeren på min@sim.dk. LGBT Danmark modtager gerne en kopi på adressen lgbt@lgbt.dk.

LÆS OGSÅ: Årets Laks 2019 går til…

Please publish modules in offcanvas position.