Ella Costello bryder sig ikke om komiker Uffe Holms angreb på "de krænkede". Ella Costello bryder sig ikke om komiker Uffe Holms angreb på "de krænkede". Foto: Privat & Screendump fra Instagram.

Ella er vred: ”Kære Uffe Holm…”

Af Brian Kjær Capkan & Ella Costello / Opinion / 12/09/2019

OPINION Komikeren Uffe Holm har blandet sig i den ophedede debat om, hvordan man til- og omtaler mennesker der falder uden for de gængse opfattelser af køn. Det bryder Ella Costello sig ikke om, og giver Uffe Holm svar på tiltale i dette åbne brev.

I et videoopslag på Instagram langer den kendte komiker Uffe Holm ud efter dem der ”bliver krænkede” når man siger ”Hr. og Frue”. I opslaget lægger Uffe Holm ikke skjul på sine holdninger:

”Hej mine damer og herrer, ÅH UNDSKYLD! Det må man jo ikke sige mere jo, for nu er der nogle der er blevet krænkede for hvis man lige pludselig sidder i en forsamling, og der er nogle der siger ”Hvad så mine damer og herrer?” Nej nej! Du ved ikke hvem jeg er hunkøn, hankøn eller fuldstændig hjernedød!”

Hvis du vil se hele opslaget før du læser Ella Costellos brev til Uffe Holm, så finder du det nederst på siden.


Ella Costellos åbne brev til Uffe Holm:

Kære Uffe Holm,

Der er noget jeg godt vil spørge dig om.
Hvordan ville du have det hvis et af dine børn vokser op, og indser at de forhåndsstillede ciskøn (mand/kvinde) ikke er noget de føler sig tilpas med? At pronominerne de/dem er hvad de føler sig mest hjemme i?

Hvordan ville du have det, hvis det barn ser denne video, som 15-16-årig, og ser en anden side af deres far? Hvordan ville du have det, hvis hadet for sig selv vokser i dit barn, frustrationerne iler og selvværdet forsvinder?

Hvordan ville du have det, hvis dit barn prøvede at forklare dig, hvorfor de/dem er deres ønskede pronominer? Hvis dit barn prøvede at forklare dig hvor hårdt det har været at komme frem til en konklusion, der tilsyneladende åbner det barn op for en verden af had og hån?

Hvordan ville du have det hvis dit barn bliver angrebet, psykisk, fysisk? På baggrund af det barns kønsidentitet?

Og hvad nu hvis…

Hvad nu hvis dit barn gør sig selv fortræd, fordi dit barn ikke føler sig elsket eller forstået?
Det er svært at forstille sig.

Det er en næsten umulig tanke at overveje. Men ser du Uffe, ikke to mennesker er ens.

Tænk over hvilke ord du sender ud i verden, og hvordan du implementerer din holdning.
Hav noget respekt.
Respekt for de meget unge mennesker der følger med i dine Sociale Medie-sider. Respekt for de mennesker du rammer med dine hadske ord.

Og for helvede Uffe, tænk over den stemme du har i Danmark, for den er ikke lille. Og hvis dine børn finder ud af at de ikke er ciskønnede, kan jeg love dig for, at du ikke kommer til at kigge tilbage på den her statement med ro i maven.

Jeg synes desuden det er morsomt du kan klage over hvor krænkede andre folk er, når du selv tilsyneladende føler dig mere krænket end de fleste non-binære og gender-queer mennesker jeg kender.


Med venlig hilsen

Ella Costello


Du kan også præge debatten med et OPINIONs indlæg på ComingOut. Læs mere her.

Tags

Please publish modules in offcanvas position.