Fra Aarhus Pride. Fra Aarhus Pride. Foto: Martin Ballund / Aarhus Pride.

Aarhus rykker: Første Rainbow City i Danmark

Af Brian Kjær Capkan / Nyheder / 05/12/2019

Først et dedikeret LGBT-hus, og nu udnævnt til Danmarks første medlem af Rainbow Cities Network. Smilets By Aarhus rykker på LGBTQ+området.

Aarhus er som den første by i Danmark optaget i Rainbow Cities Network. Det er et netværk for byer, som aktivt arbejder for at skabe gode liv for LGBT+borgere. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Aarhus er trukket i den regnbuefarvede førertrøje og har som den eneste by i Danmark fået medlemskab i det internationale netværk, Rainbow Cities Network, som tæller 29 byer fra 16 forskellige lande, som arbejder aktivt for at forbedre forholdene for LGBTQ+borgere.

Borgmesteren: Der følger et stort ansvar med
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig over at Aarhus indtræder i Rainbow Cities Network, og mener, at det er et stærkt signal, der går hånd i hånd med kommunens vision om at være en god by for alle.
”Det er vigtigt for mig som borgmester at signalere, at Aarhus er en by, hvor alle kan færdes trygt og frit. Aarhus og arbejdspladsen Aarhus Kommune er for alle, og diskrimination eller dårlig behandling accepteres ikke,” siger borgmesteren.
Borgmesteren understreger, at der med titlen som Rainbow City naturligvis følger et stort ansvar kommune, borgere og virksomheder imellem for at forbedre forholdene for LGBT+personer.

Talsperson: Vigtigt skridt mod et bedre liv
I september holdt to medarbejdere med LGBT+baggrund oplæg for Aarhus Kommunes Byråd, Samarbejdsudvalg og Udvalget for mangfoldighed og ligestilling. Formålet var at give kommunen større indsigt i arbejdet med at mindske diskrimination, mistrivsel og ensomhed hos LGBT+personer.
Jasmin Nielsen, der er transkvinde og en af oplægsholderne, glæder sig over, at Aarhus nu er blevet Rainbow City:
”Selvfølgelig er jeg glad for at Aarhus nu træder ind i Rainbow Cities netværket. Det viser, at Aarhus rykker på denne her dagsorden. Nu har vi både fået et LGBT+hus, og er blevet Rainbow City. Det er to vigtige skridt mod at jeg og andre LGBT+personer kan få et bedre liv og føle os velkomne og trygge i Aarhus”, siger Jasmin Nielsen.

Et medlemskab i Rainbow Cities Network kræver, at byerne har en aktiv LGBT+politik, underskriver en hensigtserklæring og deltager aktivt i netværket.

De øvrige byer i Rainbow Cities Network er:

Amsterdam (Holland), Barcelona (Spanien), Bergen (Norge), Berlin (Tyskland), Bern (Schweitz), Bologna (Italien), Brighton & Hove (Storbritannien), Brugge (Belgien), Bruxelles (Belgien), Køln (Tyskland), Esch-sur Alzette (Luxembourg), Geneve (Schweitz), Gent (Belgien), Hamborg (Tyskland), Hannover (Tyskland), Leuven (Belgien), Ljubljana (Slovenien), Mannheim (Tyskland), Mexico City (Mexico), München (Tyskland), Nürnberg (Tyskland), Oslo (Norge), Paris (Frankrig), Rotterdam (Holland), São Paulo (Brasilien), Şişli-Istanbul (Turkiet), Torino (Italien), Wien (Østrig), Zürich (Schweitz) og Aarhus (Danmark).

Please publish modules in offcanvas position.