Fra Fucking Åmål. Fra Fucking Åmål. Foto: Karoline Lieberkind.

Fem stærke teateroplevelser i København

K2_WRITER_BY Knud Overgaard Pedersen / Underholdning - vi anbefaler / Tirsdag, 13 August 2019 19:37

Knud Overgaard Pedersen er teateranmelder og kulturblogger på Facebookbloggen KOP kultur.
Han har en særlig kærlighed til skuespillet, men holder også meget af musical, performance og moderne dans. Er exam.art. i dramaturgi og til dagligt ansat på Nationalmuseet, så der er dømt kultur fra morgen til aften hele året rundt.

KOP kultur har lavet en top fem liste for ComingOut over fem stærke teateroplevelser i København i august og september, som vi anbefaler vores læsere.

1. Fucking Åmål og Den sommer far blev homo
HiLS DiN MOR på Folketeatret.
13-14. august og 15-16. august
HiLS DiN MOR laver fabelagtig LGBT+ungdomsteater, der taler direkte til alle generationer.

Fucking Åmål er en femstjernet dramatisering af den svenske kultfilm fra 1998. Læs KOS Kulturs anmeldelse fra 28. oktober 2017 her.

Den sommer far blev homo er en sjov, pinlig og rørende forestilling om at komme i puberteten og gøre op med sine fordomme og finde sin identitet.

2️. Den kroniske uskyld
Skuespilhuset
20. august – 21. september
Repremiere på dramatiseringen af Klaus Rifbjergs generationsroman fra 1958. Vinder af Årets Reumert 2019 i kategorien Årets skuespil.

3️. Divaer i glas
Glassalen i Tivoli
17. august – 12. september
En swingende hyldest til de mange verdensstjerner der har optrådt i Glassalen i Tivoli, blandt andre Marlene Dietrich, Josephine Baker og Ella Fitzgergald.

4️. I love dick
Husets Teater
14. september – 12. oktober
Dramatisering af Chris Kraus kultklassiker fra 1997. Et voldsomt humoristisk blik på kunst, magt og karriere, samt ikke mindst på magtbalancer mellem kønnene og i vores samfund i det hele taget.

5️. Zirkus Nemo
Charlottenlund Fort og Dyrskuepladsen i Odense
Til 1. september i Charlottenlund og 4. – 15. september i Odense.
Zirkus Nemo 2019 er intet mindre end Søren Østergaards jubilæumstriumf. Flottere, større og helt fantastisk morsom. Igennem 20 år har han raffineret sine karakterer, så de ved jubilæet står skarpe og friske i smuk balance af tryg genkendelse og anarkistisk uforudsigelighed.Læs KOP Kulturs anmeldelse her.

Månedens Joker
Dødsangst i galop
Cheer Extreme CPH og S/H
24. august – 14. september
Teatergruppen Cheer Extreme CPH udfordrer med ydmygende, private sandheder og grotesk humor deres egen galopperende dødsangst. Tør du tage på bustur med døden?

K2_TAGS

Skriv en kommentar

Please publish modules in offcanvas position.