QUIM aka Kim Frandsen. QUIM aka Kim Frandsen. Foto: PR.

Kun hos ComingOut: Premiere på QUIMs debutvideo

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Underholdning / Fredag, 15 maj 2020 17:13

MUSIK – Under kunstnernavnet QUIM debuter Kim Frandsen som sanger, sangskriver og producer med førstesinglen ’Bøsse’.

Fredag debuterer QUIM på alle danske streamingtjenester (Apple Music, Tidal, Spotify med flere) og samme dag udkommer musikvideoen på YouTube. Førstesinglen ’Bøsse’ beskriver Kim som at træde ind på et følsomt diskotek. Sangen begynder stille med QUIM ved klaveret, som med ”nerve og ærlighed bekender sig til lytteren.”

Fra at være et skrøbeligt og sårbart nummer, træder beatet ind og derfra bevæger nummeret sig hen imod at blive et skamløst anthem inspireret af både disco og eurodance, genrer som begge har været en del af lydtæppet i LGBTQ+bevægelsens frihedskamp.

Ved at reclaime ordet ”bøsse” fra dem der bruger dem som et skældsord, kan QUIM med stolthed i stemmen finde sine superkræfter frem, og opfordrer dermed andre til at gøre det samme.
”Bøsse er en sang, der let kan misforstås. Den handler ikke om at råbe ”Jeg er bøsse!” eller ”Se mig!” fortæller Kim Frandsen til ComingOut.
”Versene er i bund og grund en indre selvransagelse af min kønsidentitet i barndommen og mødet med at skulle definere min egen seksualitet i ungdommen.”
Jeg mærkede i mange år et pres fra omverdenen, om at skulle sætte en label på mig, og om at jeg skulle springe ud,” fortæller Kim og uddyber sangens betydning:
”Min sang hedder ’Bøsse’, fordi det er det, man har kaldt mig og råbt efter mig på gaden. Men der er jo noget helt galt med vores samfund, når folk bruger ord som ’homo’ eller ’bøsse’ som skældsord. Det vidner om, at man ser det, som noget der er mindreværd eller svagt, og det er dybt problematisk. Statistikker for LGBTQ+ personers trivsel er desuden et råb om, at her må der gøres en indsats,” insisterer Kim.

Sangen 'Bøsse' er taget fra QUIMs kommende EP, som udkommer i løbet af sommeren 2020. Titlen er naturligvis et anerkendende nik til bøsseaktivisten Bent Jacobsens plade ’Bøsse’ fra 1975 og selvfølgelig til Bøssernes Befrielses Front. Deres historie læste Kim nemlig op på inden sangen blev til.

Arbejdet med EP’en har været et år undervejs og munder ud i fem popsange på dansk, deriblandt en duet med den folkekære sanger og sangskriver Annika Aakjær. I løbet af processen og arbejdet med pladen er QUIM dukket op på scener i det københavnske natteliv med live vokal på et bagtæppe af elektronisk lyd som i Bøssehuset, eller ved sin mere vante plads ved klaveret på små, intime scener, for eksempel på Warehouse9, med akustisk set up for at teste sangene på et begejstret publikum.
Produktionen af musikvideoen blev bremset af corona, men QUIM har taget udfordringen op og brugt netop karantænen som dogme og skabt en video sammen med fans via Instagramkontoen @quimtopia, hvor følgere siden 2019 har kunnet følge med i QUIMS langsomme fødsel som selvgjort popstjerne.

QUIMS fans tæller blandt andet komikerparret Ditte og Louise, som også medvirker i videoen sammen med vogue dansere, dragperformere og andre fans, der har lipsyncet eller danset til sangen hjemmefra.

Helt ekstraordinært har ComingOut fået lov at vise musikvideoen til ’Bøsse’ som det første medie i verden. Det er vi stolte af, se den herunder nederst på siden.

Medie

Bøsse QUIM

Please publish modules in offcanvas position.