Oplev Draghouse live på instagram Foto: PR.

Oplev Draghouse live på instagram

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Underholdning / Torsdag, 02 April 2020 10:14

DRAGSHOW – Coronakrisen har også ramt dragmiljøet hårdt verden over, hvor bookinger aflyses på stribe. Men nød lærer nøgen drag at sy, sætte en kulisse op, øve en lipsync og gå live på instagram. Det gælder også Draghouse, som er gået online.

For tiden kan du se en masse verdensklasse dragshows online, hvor dragperformere enten er live eller på deres instagram stories. Her optræder de gratis, eller mod frivillig betaling og tips fra deres onlinepublikum.

Danske dragperformere er også usædvanligt aktive på deres Instagram stories for tiden. Der gives make-up tutorials og hyggelige fællessnakke om løst og fast, og alle er velkomne til at kigge med og få et indblik i en verden der for de fleste er lukket.

Draghouse plejer at holde til på Vega på Vesterbro, er også gået live på Instagram.

"Jeg kunne se at flere og flere performere mistede bookinger og dermed også en indkomst. Samtidig sad jeg selv, og så digitale live shows fra alle mulige andre dragperformere rundt om i verden for at få tiden til at gå,” fortæller ejer og Dragdaddy Tonny Liljenberg til ComingOut.
”Jeg kunne dog ikke lige gennemskue det tekniske aspekt - så jeg gik og summede over det et par dage.
Det var ikke før Annie Rection prikkede til mig og forsikrede mig om, at det tekniske ikke var så svært at gennemskue, at jeg tænkte LET'S DO THIS!.”

300 seere overværede det første show den 25. marts. Det næste bliver i morgen fredag hos @Draghousecph på Instagram.

”Mange danske dragperformere er ramt økonomisk af krisen, og samtidig er de fanget derhjemme, så der har været rift om at få lov til at optræde. Det giver alle noget at lave og samtidig muligheden for at underholde. Det er win win,” fortæller Tonny Liljenberg.

”Megan Moore er som altid vært på showet, og hun inviterer de forskellige performere med ind, én ad gangen. Det er totalt low budget, rock & roll og nogle gange bliver vi også afbrudt af dårlig Wifi - men så starter vi bare op igen.”

Det er gratis at se med, men man kan sende en donation via MobilePay på 3754SZ, som fordeles lige mellem alle optrædende.

Draghouse Digital / fredag den 3. april kl. 20 / Instagram @draghousecph.

Please publish modules in offcanvas position.