To unge transkønnede drenge på dannelsesrejse i vildmarken i en film om at finde ind til det urmenneske - og det køn - man hele tiden har været. To unge transkønnede drenge på dannelsesrejse i vildmarken i en film om at finde ind til det urmenneske - og det køn - man hele tiden har været. Foto: PR.

Gode film til weekenden fra CPH:DOX

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Underholdning / Lørdag, 28 Marts 2020 11:44

FILM – Weekenden er sidste chance for at deltage i dokumentarfestivalen CPH:DOXs digitale filmfestival hjemme fra sofaen.

Coronakrisen har også lukket en af verdens største dokumentarfilmfestivaler CPH:DOX. Men mens alle fysiske arrangementer er aflyst, er CPH:DOX gået online med sin nye digitale festival i luften med et program bestående af højdepunkter af dette års bedste danske og udenlandske titler.

Med hjælpe fra CPH:DOX har ComingOut udvalgt fire LGBTQ+relaterede film, som du kan se online i weekenden.

Visninger i en virtuel biograf
Filmene vises i en virtuel biograf, hvor publikum kan købe billetter til lukkede filmvisninger med en begrænset kapacitet - præcis som de kender det fra en fysisk biograf. Biografen er åben i hele den planlagte festivalperiode fra 18. til 29. marts. Billetter til visningerne koster 45 kr., og kan ses af alle, der er bosat i Danmark.


Vi slås med sværd (Silence and Swords)
To unge transkønnede drenge på dannelsesrejse i vildmarken i en film om at finde ind til det urmenneske - og det køn - man hele tiden har været. Rigtige drenge nøgenbader, slås med sværd og lærer at onanere i fællesskab. Det er i hvert fald sådan de to unge mænd i ‘Vi slås med sværd’ forestiller sig den drengeopvækst, de føler sig snydt for. De er transkønnede og har nu som voksne besluttet sig for at udforske mandlig identitetsdannelse i Nordeuropas sidste vildmark. Med sig har de telt, gasblus og en lidt for klichéfyldt liste over alt det, de skal opleve på en dannelsesrejse, der skal vise sig at sætte deres kærlige venskab på prøve - og tvinge dem ud i en moderne eksistenskamp midt i den natur, de ellers altid har følt sig forrådt af.

Se filmen her.


Little Girl
Otteårige Sasha er født som dreng, men vil gerne være den lille pige, hun altid har følt sig som. Hendes forældre tager opgaven på sig over for omverdenen. Sasha er en otteårig fransk pige, der holder af ballet, at lege med sine søskende og at prøve sine farverige kjoler. Men ifølge sit CPR-nummer er Sasha ikke en pige, men en dreng. ‘Little Girl’ er en film, man ikke går urørt fra, og som med ømhed og ærlighed skildrer et ungt, transkønnet liv og ikke mindst hvordan man er forældre til et barn, der bare så frygtelig gerne vil være den lille pige, hun altid har følt sig som. Med hjælp or råd fra eksperter påtager Sashas mor sig sit livs opgave: At kæmpe for at samfundet kan give plads til Sasha, der til gengæld kan være sig selv, præcis som hun er.

Se filmen her.

Disclosure
Hollywood til revision. En medrivende gennemgang af transpersoners liv på film og tv, med Laverne Cox.
Popkultur er mere end bare underholdning, og i disse år er bevidstheden om, hvordan film og tv fremstiller minoriteter, selv slået igennem i den bredere kultur. Popkultur er blevet politisk. ‘Disclosure’ ser på de transkønnedes særlige historie på film og tv med nye øjne, i selskab med blandt andre Laverne Cox, der skulle have besøgt CPH:DOX i år. Fra ‘Dog Day Afternoon’ til ‘Ace Ventura’, og fra ‘The L Word’ til ‘Pose’ - aktivister, tænkere og skuespillere, der alle identificerer sig som trans-personer, giver et skarpt og højaktuelt bud på, hvordan historien skal genskrives for at rumme virkelighedens komplekse diversitet.

Se filmen her.


Mon Amour
Instruktørens eksistentielle rejse gennem Sibirien efter sin kærestes død.
I sorg over sin kæreste Frédérics død af en overdosis drager den franske filmskaber David Teboul til Sibirien på en rituel rejse. Herude under himmelens enorme kuppel finder han et frirum til at vikle sine tanker ud igen. Og i landsbyerne viser både unge og gamle sig uventet parat til at besvare hans invitation til at tale om en begivenhed, der ændrede deres tilværelse. Livet, døden, kærligheden og eksistensen. ‘Mon amour’ forener det fineste fra fransk og russisk litteratur i en filosofisk og ikke mindst uhyre cinematisk totalitet, der har rødder i 1800-tallets mørke, romantiske tradition. Fortalt i rolige og mageløst smukke billeder, hvor man selv mærker kulden bide i kinderne og den frosne jord knage under ens fødder, og i et kompositorisk format som et klassisk fotografi. Men det er møderne med Sibiriens fåtallige og ellers notorisk indesluttede beboere, der løfter Tebouls film op på mesterværkernes niveau. Scenen, hvor en ung mand fortæller om sin personlige udvikling fra en voldelig og ensom opvækst til selv at blive far, er uforglemmelig og vil kun vokse på én med tiden.

Se filmen her.

K2_TAGS

Please publish modules in offcanvas position.