Henrik Dencker øser af sin viden og erfaring fra fetichmiljøet i romanen Dexter. Her ses han i SLM København i forbindelse med et foto shoot. Henrik Dencker øser af sin viden og erfaring fra fetichmiljøet i romanen Dexter. Her ses han i SLM København i forbindelse med et foto shoot. Foto: Theis Nybo / ComingOut.

Henrik Dencker fascinerer med fetichroman

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Underholdning / Mandag, 23 Marts 2020 11:23

ANMELDELSE – Duften af en cigar der har den helt rigtige temperatur, følelsen af læder mod huden, fascinationen af maskuline mænd og bikerkulturen – læderbøssen Henrik Dencker er medforfatter på ny roman om læderkulturen.

Kunstneren og læderbøssen Henrik Dencker har begået roman ’Dexter’ sammen med Cecilie Rosdahl. Hvor selvbiografisk romanen er for Henrik Denckers vedkommende fremgår ikke, men han er en af det danske lædermiljøs mest fremtrædende og ”gennemførte” medlemmer, og jeg vil æde en halv cigar på, at store dele af romanen er selvbiografisk – og det kan mærkes i de indgående og passionerede beskrivelser af for eksempel cigaren og det læderoutfit der er en central del af denne dragende undergrundskultur.

Den 35-årige og succesrige økonomichef Daniel har skudt papegøjen. Godt job. Lækker kone, godt sexliv, to dejlige drenge, villa og Audi i Vedbæk. Men de endeløse bestyrelsesmøder begynder at give Daniel migræne. Noget begynder at pirre den succesfulde mand, når han sidder i bilvasken, hvilket han gør ofte. Langsomt manifesterer hans lidenskaber sig i retning af muskuløse og læderklædte mænd.

På en forretningsrejse til Houston møder Daniel betjenten Sean, som introducerer ham til lædermiljøet i den amerikanske storby – og Daniel har talent! Under navnet Dexter begynder han at knalde mænd til højre og venstre, samle på læderudstyr, og lærer glæden ved en god cigar – i direkte og overført betydning. Bogen er fuld af sex, og beskrivelserne tager os længere og længere ind i fetichuniverset, som Daniel udvikler sig. Det er som sådan ikke pornografi, og den mest pirrende scene for denne ikke-rygende anmelder er den erotiske beskrivelse af nydelsen ved en god cubansk cigar – ritualet, udvælgelsen, klargøringen, tænde den på korrekt vis, holde den rigtigt, det første sug – ikke inhalere – smagsnuancerne… for til sidst at skodde den i munden på dit ’human ashtray’ der villigt afventer næste kommando…

Sideløbende med at Daniel drages længere og længere ind i fetichmiljøet begynder tankerne om hans ægteskab at udvikle sig. Konen Carola bliver mere og mere febrilsk, og gør hvad hun kan, for at beholde begæret i ægteskabet vedlige. Med en vis succes, for selvom Daniel væmmes over hendes påfund med en ’kærlighedsbowle’, hvor de hver især har lagt små sedler med seksuelle ønsker, så tændes han alligevel af hende gang på gang. Selv har han skrevet ’analsex’ på samtlige sedler.

Det er interessant at følge Daniels to parallelle liv, og naturligvis brager de til sidst sammen. Bogen virker uforløst i slutningen, hvor de åbne ender stritter til alle sider. Derfor må Henrik Dencker og Cecilie Rosdahl hellere komme i gang med en fortsættelse, for Dexter har kvaliteten til både nye eventyr og en endnu dybere indføring i et fetichunivers, som de fleste af os kun kommer til at snuse let til gennem et helt liv.

Dexter / Cecilie Rosdahl & Henrik Dencker / Rosdahl & Dencker / Fås blandt andet hos Saxo.

OPDATERING: Henrik Dencker fortæller efter at have læst anmeldelsen, at han og Cecilie Rosendahl allerede er i gang med en fortsættelse til Dexter.

 

Please publish modules in offcanvas position.