Bodil Jørgensen brillerer som gennemsyret ondskabsfuld kvinde Foto: Miklos Szabo.

Bodil Jørgensen brillerer som gennemsyret ondskabsfuld kvinde

K2_WRITER_BY Tonny & Claus Bønløkke Hertz / Underholdning - vi anbefaler / Lørdag, 07 Marts 2020 13:41

TEATER - En bragende succes – og meget bedre end på TV!

De gjorde det: de omdannede den skaldede frisør til en musical. Det var godt tænkt. Susanne Bier har selv skrevet musicalen sammen med Anders Thomas Jensen. Og hun fik den geniale idé, at Thomas Helmig skulle skrive musikken. Det gjorde hun ret i. Vi siger tak for en fantastisk musical.

Thomas Helmig gjorde det igen: han viser sit talent for at skabe musik. Han har skrevet en serie af fantastiske sange, som kun Thomas Helmig kan gøre det. Musikken er så melodisk, at man nærmest kan synge med fra starten. Det var en fantastisk musikalsk aften. Vi siger tak for musikken.

Silas og Jakob gjorde det igen: de genskabte momenterne fra Vild med Dans, hvor de brillerer med deres tango. Og selv om dansen kun tager et par minutter, så var det en vild oplevelse. Hele salen med små 2000 gæster holdt vejret og man ville kunne høre, hvis en knappenål faldt på gulvet. Det var magisk. Vi siger tak for dansen.

Benjamin La Cour gjorde det igen: han er ganske enkelt Danmarks bedste scenograf. Han stod bag Klokkeren fra Notre Dame, hvor han tog alle anmeldere og publikummer med storm. Han stod bag Vildheks på Gasværket, hvor vi også blev blændet og nu står han så bag scenografien på Den skaldede frisør. Han udfolder sine evner med LED skærme, som sit ”værktøj” og det fungerer perfekt. Han skaber bevægelse og stemninger igennem hele forestillingen. Vi siger tak for scenografien.

Skuespillerne gjorde det – ja man fristes til at sige igen: Niels Olsen genskaber næsten den elskelige figur fra Den eneste ene. Han slipper rigtig godt afsted med at være den sure gamle forretningsmand Phillip, som har mistet sin kone og langsomt genfinder kærligheden. Over for ham spiller den kræftramte frisør Ida, som spilles af Xania Lach-Nielsen, som tager salen med storm, når hun bryder ud i sang. Vi siger tak for en aften med pragtpræstationer.

Bodil Jørgensen gjorde det igen: hun spiller Phillips svigerinde og er en gennemsyret ondskabsfuld kvinde. Det bliver gjort på den velkendte Bodil Jørgensen måde; sådan en lidt neurotisk skrøbelig facon. Det er en rolle der passerer perfekt til Bodil Jørgensen. Vi er vilde med det. Vi siger tak for dig.

Resten af holdet fortjener stor ros. Det var velspillet, flot danset og sunget hele vejen rundt. Vi siger tak for en eventyrlig aften.

Den skaldede frisør kan opleves på Falkoner Teater frem til den 17. april 2020. Derefter i Århus fra den 24. april til den 17. maj 2020. Instruktør: Frede Guldbrandsen.

K2_TAGS

Skriv en kommentar

Please publish modules in offcanvas position.