Emil Kildeskov Olsen er glad for sin nominering, og lagde straks et billede online, da han blev bekendt med den. Ved ZULU Awards får man endda en statuette som nomineret, og ikke kun hvis man vinder. Se hele billedet nederst i artiklen. Emil Kildeskov Olsen er glad for sin nominering, og lagde straks et billede online, da han blev bekendt med den. Ved ZULU Awards får man endda en statuette som nomineret, og ikke kun hvis man vinder. Se hele billedet nederst i artiklen. Foto: Privat.

ZULU-nomineret for åbenhjertig tv-serie

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Underholdning / Fredag, 31 Januar 2020 12:05

Når ZULU Awards 2020 afslører vinderne, vil Emil Kildeskov Olsen sidde helt ude på kanten af stolen. Han er nemlig nomineret til en ZULU Award.

Den 24-årige Emil Kildeskov Olsen kan udover makeupartist og YouTuber i disse dage kalde sig ”Zulu Award-nomineret”. Det sker på baggrund af hans medvirken i ”Følg mig” på TV 2, som har udløst en nomineringen i kategorien ’Årets originale TV-program’.

”Jeg er sindssygt glad for, at folk har fulgt med i alt det her”, fortæller Emil til ComingOut fredag formiddag.
”Der er så mange emner, der er taget op i serien, blandt andet at jeg har været i et alkoholmisbrug, og det har taget meget for mig at komme ud med alle disse ting”, fortæller Emil, og som også fremhæver sin nominering i kategorien ’Årets YouTuber’ ved Danish Rainbow Awards i 2019.
Her blev hans LGBTQ+aktivistiske arbejde fremhævet i begrundelsen for nomineringen: ”Emil er et ungt supertalent inden for make-up-verdenen, og er med til at nedbryde fordomme om, hvem der kan bruge make-up, og hvem der ikke kan. Emil bruger sin platform til mere end make-up, og han adresserer problemer som mobning og fordomme”, lød det dengang. Vinderen blev dog YouTuberen Julia Sofia.

Af andre nominerede med LGBTQ+vinkel kan – uden den store overraskelse – nævnes Silas Holst og Jakob Fauerby i kategorien ’Årets par’. Velsagtens for deres deltagelse i ’Vild med dans’. I samme kategori er de heteroseksuelle komikere Anders Grau og Martin Høgsted nomineret for deres præstationer i DR3-serien ’Ti år senere’, hvor de – ganske overbevisende – spiller bøsseparret Micki og Lars der rammer muren i parforholdet efter ti år sammen.

Afstemningen ved årets ZULU Awards er åben, og løber indtil den 13. februar.

LÆS OGSÅ: ComingOut ændrer koncept

Emil Kildeskov Olsen med statuetten der følger med en ZULU Award-nominering. Foto: Privat.

Please publish modules in offcanvas position.