Det er ikke sjovt, når potensen svigter. Det er ikke sjovt, når potensen svigter. Foto: Modelfoto.

Impotens – bøssernes største tabu

K2_WRITER_BY Simon Larsen / Nyheder / Mandag, 28 September 2020 09:46

SEX – At miste potensen kan få store følger for livskvaliteten hos mænd med et aktivt sexliv. Især blandt bøsser synes impotens at være et stort tabu, som er svært at tale om. Men alt er ikke tabt, hvis potensen svigter.

 
Lytter man til snakken på regnbuemiljøets barer og caféer, er det ikke beklagelser over manglende potens, der præger samtalerne. Og hvis det endelig sker, så er det i omtalen af en fyr der ikke er til stede, og som "var en dårlig oplevelse" eller "ikke kunne få den op".
Det synes som en nådesløs dom. Kan du ikke præstere en massiv rejsning, så er du ude af gamet, og snakken går.
 
Undersøgelser viser, at 40 % af mænd i 50 års alderen føler, at deres erektion ikke er hvad den har været. For mænd i 60 års alderen oplever over halvdelen, at potensen direkte svigter.
 
Men med indtoget af Viagra og lignende medikamenter kan de fleste med impotens - eller erektil dysfunktion som er den medicinske betegnelse - få hjælp til problemet. Men der er ikke altid uden risiko.
 
Farligt mix af medicin
Magnus på 68 har levet et ”aktivt bøsseliv”, som han siger. Magnus har fra en tidlig alder været meget seksuel aktiv, men på det sidste er det begyndt at halte lidt.
”Jeg debuterede da jeg var 15, og har tager for mig af ”retterne” lige siden. I dag er jeg single, og kommer en del på diverse cruisingsteder. Jeg har simpelthen et stort sex drive, og det har jeg aldrig holdt nede. Tværtimod. Men de sidste par år kan jeg godt mærke, at alderen begynder at sætte sine spor, og det betyder blandt andet, at jeg ikke altid kan ”levere varen” seksuelt. Jeg kan ikke få den ordentlig op at stå faktisk,” fortæller Magnus til ComingOut. Af den grund vil han ikke interviewes under sit rigtige navn. Tabuet er for stort.
”Det er sgu pinligt, at man ikke kan få den ordentlig op at stå, når en fræk fyr ligger og venter på en god rusketur. Så er det så dejlig let med "den lille blå", som Magnus kalder den potensfremmende medicin, han køber på nettet.
"Jeg køber det på nettet, da min læge ikke vil give mig en recept på det, da jeg blandt andet får en ret stor dosis hjertemedicin og blodtrykssænkende medicin," fortæller Magnus, som er fuldt ud klar over den lægelige risiko han løber, når han som hjertepatient også tager potensfremmende medicin, og gerne poppers oven i. Han indrømmer da også, at det kan bekymre ham, at han ofte får hovedpine og hjertebanken i forbindelse med brug potensfremmende medicin og poppers.
 
At have udfordringer med potensen er ikke noget der tales ret meget om i de kredse, hvor Magnus bevæger sig, selv om mange af hans venner er på hans egen alder eller ældre.
 
Men skal mænd som Magnus opgive et aktivt sexliv, eller afstå fra de dele af det, som kræver erektion, hvis de samtidig får anden medicin der matcher dårligt med potensfremmende medicin?
 
Nej heldigvis ikke.
 
Der er et alternativ
At tage en pille er ikke en permanent løsning på erektil dysfunktion, og heldigvis har lægevidenskaben også kastet sig over behandlingsformer, som tager sig af den fysiske forandring i penis, som ofte ligger bag problemet.
Det har de blandt andet på klinikken Bedre Rejsning Horsens, som bruger en gennemprøvet teknik i deres behandling. Teknikken bruger shock-lydbølger, og bruges også til at fjerne strækmærker og lignende. Nu har man så opdaget, at bølgerne kan bruges til behandling af erektil dysfunktion, da de påvirker vævet i penis, og samtidig stimulerer nerverne i penis. I den proces reagerer kroppen ved at producere nye celler og danne nye blodkar. -Og det er netop blodkarrene der ofte er årsagen til den manglende rejsning. Er blodgennemstrømningen ikke optimal går det ud over rejsningen, og det er netop den problematik, som man behandler hos Bedre Rejsning Horsens. Det kan du læse meget mere om på klinikkens hjemmeside her.
 
Håber lever for Magnus
Magnus har på det sidste gjort sig seriøse overvejelser omkring sit forbrug af potensfremmende medicin kombineret med stærk hjertemedicin og nogle gange poppers.
"Jeg har altid været vild med poppers, og da det er let at få fat i selvom det er ulovligt i Danmark, så må jeg da indrømme, at jeg godt ved, at der er må være gode grunde til, at det er forbudt i Danmark. Men miljøet flyder jo med det alligevel, så det er svært at ændre den vane," indrømmer Magnus, som stærkt overvejer den alternative behandlingsform, som tilbydes af Bedre Rejsning Horsens.
"Helt ærligt, så tror jeg ikke, at jeg kan ændre livsstil sådan over en nat. Men hvis jeg kunne få potensen tilbage som for ti år siden, så vil jeg da helt klart foretrække det, for udsigten til at undvære sex er sgu ikke for sjov."
 
K2_TAGS

Please publish modules in offcanvas position.