Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali var værter ved Copenhagen Prides digitale parade. Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali var værter ved Copenhagen Prides digitale parade.

Pinlig afvikling af digital parade

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Tirsdag, 25 August 2020 14:52
COPENHAGEN PRIDE – Den hypede digitale prideparade blev en pinlig og tåkrummende affære, som i værste fald kan få økonomiske konsekvenser for Copenhagen Pride. 
 
 
Coronakrisen og den efterfølgende nedlukning af samfundet tvang Copenhagen Pride til at tænke kreativt. Uden muligheden for den traditionelle parade gennem København blev der skruet op for kreativiteten, og et af resultaterne blev den digitale parade. Copenhagen Prides ansatte og frivillige har arbejdet røven ud af bukserne i flere måneder for at realisere den nye version af Copenhagen Pride 2020. Tak for det, og alene af dén grund ville Copenhagen Digital Pride Parade 2020 få én enkelt stjerne, hvis dette var en decideret anmeldelse. 

For trods det store arbejde var resultatet pinligt og tåkrummende. De to værter, Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali, var det forkerte valg i rollerne som kommenterende værter, der skulle binde den digitale parade sammen.

Jeg nærer den største respekt og kærlighed til Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali for deres aktivistiske indsats i regnbuemiljøet. Men som tv-værter er de ikke gode, og det er der ingen skam i. Men holdet bag produktionen bør se indad, og spørge sig selv, om man ikke traf et forkert valg?

Men hvad gik galt?
Begge værter virkede usikre og dybest set som om, vi var vidne til den første kostumeprøve. De fælles vittigheder sad ikke, men blev tøvende fordi de var usikre på, om den anden nu også var med. De kunne lige så godt have stoppet op og talt ned fra tre før hver fælles replik. Det virkede ikke, og vittighederne var indforståede og mere rettet mellem de to end til publikum.

Men det alvorligste var værternes kommentarer til de indsendte bidrag.

Som jeg havde forstået det skulle Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali binde paraden sammen. Men det blev i stedet til en usammenhængende fnisen og udskamning af deltagere og det tekniske niveau af de indsendte indslag. "Aij det må være lavet på iMovie..!" Lød det flere gange. Værst gik det udover Radikale Venstre, som blev direkte latterliggjort. Danske Bank fik en kommentar med på vejen om "deres historik", og SMils meget æstetiske og lidt vovede indslag blev af flere omgange latterliggjort og tillagt Dansk Folkeparti. Mange af indslagene var professionelt lavede, og ikke bare smækket sammen af "Ole nede fra IT". Der er lagt tid og penge i de videoer, og det var tydeligt, at mange virksomheder virkelig havde taget opgaven seriøst.

Får det økonomiske konsekvenser?
De fleste af os har en holdning til pinkwashing og den stigende kommercialisering af pridebevægelsen. Det havde de to værter så sandelig også, men mon ikke de glemte, at de som værter på paraden var direkte repræsentanter for Copenhagen Pride? Kunne man forestille sig forperson Lars Henriksen udskamme Danske Bank? Nej vel? Men både Danske Bank og en lang række virksomheder bidrager økonomisk til Copenhagen Prides aktiviteter, og uden disse bidrag ville priden være meget mindre end tilfældet er i dag. Hvad de færreste måske ved er, at Copenhagen Pride lægger en stor indsats i at sikre, at de ikke blot bliver taget som gidsler i regulære pinkwashing-projekter, men at der reelt er tale om velment deltagelse, som rækker langt ud over blot at vise et regnbuefarvet logo i paraden, og som inkluderer personalepolitikker osv.

I værste fald venter der nu Copenhagen Prides ansvarlige for sponsorsamarbejder et oprydningsarbejde, hvor der skal undskyldes, forklares og repareres på samarbejdet. Det kommer oven i en allerede økonomisk udfordrende tid for Copenhagen Pride, som ifølge et interview med Lars Henriksen i Ekstra Bladet den 18. august, i år har mistet 40 % af sine sponsorindtægter, som følge af coronakrisens indvirkning på virksomhedernes økonomi.

Manglende forberedelse?
Måske Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali skulle være briefede om dette før paraden? Eller i det mindste have set den sammenklippede parade? Det gjorde de opmærksom på, at de ikke havde, og det er en fejl. Havde de vidst mere om indholdet havde de kunne forberede sig bedre. For eksempel på Ligestillingsminister Mogens Jensens (S) fremførelse af en omskrivning af "Når jeg ser et rødt flag smælde" til "Når jeg ser et regnbueflag smælde". Havde de vidst, at sangen gik på den ikoniske arbejderklassekampsang, så kunne de have kommenteret noget bedre end "Ham har jeg lige haft møde med".
 
Jeg håber Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali stadig er blandt os efter ovenstående bredside, for vi har brug for dem i regnbuemiljøet – bare ikke som tv-værter – men som frontkæmpere mod hadforbrydelser i spidsen for kampagnen Lev og lad leve, samt som rollemodeller for de mange derude, som deres indsats berører.

Du kan se eller gense den digitale parade her.

Please publish modules in offcanvas position.