Tårnet på Christiansborg hvorfra regnbueflaget vil vaje under Copenhagen Pride. Tårnet på Christiansborg hvorfra regnbueflaget vil vaje under Copenhagen Pride. Foto: PR.

OPDATERET: Regnbueflaget hejses over Christiansborg

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Onsdag, 05 August 2020 16:50

COPENHAGEN PRIDE – Regnbueflaget hejses på Christiansborg Slot i forbindelse med Copenhagen Pride. Det har Folketingets Præsidium i dag vedtaget.

Onsdag eftermiddag ringede telefonen på ComingOuts hjemmearbejdende redaktion, og en politisk kontakt kunne fortælle den glædelige nyhed, at Folketingets Præsidium i dag har vedtaget, at regnbueflaget skal vaje side om side med Dannebrog fra tårnet på Christiansborg i forbindelse med Copenhagen Pride. 
 
Begejstret Karen Ellemann
Den glade nyhed bekræftes kort efter i en mail fra Karen Ellemann (V) der er 1. næstformand i Folketingets Præsidium.
"Jeg står ved stolthed ved, at vi har truffet beslutning om, at der flages med regnbueflaget i Folketinget i anledning af Copenhagen Pride, lørdag den 22. august," svarer den tidligere Ligestillingsminister, da ComingOut skriver for at få bekræftet beslutningen.
Karen Ellemann kaster et kort blik tilbage på sin egen tid som Ligestillingsminister: "Jeg var stærkt engageret i LGBT+ området og var således den første koordinerende LGBT+ minister nogensinde i en dansk regering. Jeg var initiativtager til handlingsplanen og var også involveret i at få World Pride til Danmark. Udenrigsministeriet hejste i øvrigt også regnbueflaget, mens jeg sad der," ser den tidligere minister tilbage.
"Derfor ligger det mig meget på sinde, at Folketinget i anledning af Priden hejser Regnbueflaget sammen med Dannebrog lørdag den 22. august," siger altså Karen Ellemann til ComingOut.
 
Jubel hos Copenhagen Pride
Hos Copenhagen Pride bobler forperson Lars Henriksen af glæde over beslutningen.
"Det er super, super vigtigt og et stort symbol på det gode samarbejde Copenhagen Pride har med regeringen og Folketinget omkring afholdelsen af Copenhagen2021 til næste år. Der vil Folketingets Præsidium for eksempel være vært for en interparlamentarisk konference på Christiansborg omkring menneskerettigheder," slutter den travle forperson af.
 
Afvist i 2018 og 2019
Forslaget blev første gang stillet af SF i 2018, men blankt afvist af daværende formand for Folketinget Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti.
Folketingets ledelse, præsidiet, har besluttet, at man flager med Dannebrog hver dag og de nordiske flag på Nordens Dag. Og ikke andet. Hed det sig dengang.
”Det er det, og det er den beslutning, der ligger. Så mit svar må blive, at der er ikke tanker om, at vi skal begynde at flage med et regnbueflag”, sagde Pia Kjærsgaard ifølge DR i august 2018.
 
I 2019 forsøgte SF igen sammen med Alternativet. Trods ny formand for Folketinget i form af socialdemokraten Henrik Dam Kristensen blev det heller ikke gennemført dette år.
”Der kommer ikke til at blive flaget med regnbueflag her i weekenden, men jeg ser frem til at diskutere muligheden med præsidiet,” sagde Henrik Dam Kristensen ikke afvisende dengang til Altinget.dk. Nu et år efter er beslutningen så taget: Folketinget flager for regnbuemiljøet.

Please publish modules in offcanvas position.