En begejstret publikummer ved det store Pride Show i 2018. En begejstret publikummer ved det store Pride Show i 2018. Foto: Wilfred Gachau / www.wilfredgachau.com.

SÅDAN bliver den digitale prideparade

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Torsdag, 23 Juli 2020 11:15
COPENHAGEN PRIDE – Endelig løftes sløret for hvordan Copenhagen Prides digitale pride kommer til at udforme sig. Du spiller hovedrollen, og kan godt begynde at planlægge dit pride outfit.
 
Copenhagen Prides store parade gennem København bliver som bekendt ikke til noget grundet forsamlingsforbuddet i forbindelse med coronakrisen. Den digitale afløser har der været skrevet meget om, men kun ganske få konkrete detaljer er blevet offentliggjort før nu.
”Det måske mest ikoniske element i Copenhagen Pride, er paraden. En dag vi ser frem til hvert år. Den kan vi ikke være foruden, og det sker heller ikke i år,” udtaler Copenhagen Prides forperson Lars Henriksen. ”Paraden bliver i et nyt format, men med samme vigtige demonstration for grundlæggende menneskerettigheder uanset seksualitet og kønsidentitet”.
 
Marchen, som er lige dele fejring som den er demonstration, har fundet sted hvert år siden 1996. I 2019 deltog 350.000 personer i de københavnske gader og er Danmarks største menneskerettighedsmanifestation.
”Selvom det er underligt at være den store fysiske march foruden, kommer der i år til at være både en digital og fysisk manifestering, som alle kan blive en del af”, fortæller Lars Henriksen og bliver suppleret af projektlederen for den digitale parade Benjamin Hansen: ”Årets digitale parade bliver bragt online i samarbejde med TV2 Lorry og kommer til at indeholde tre hovedelementer: Copenhagen Pride Parade Challenge, Paradehilsner og ‘’Stride With Pride’’. Vi har tænkt helt nyt og har skabt et format, som vi glæder os meget til at prøve af”.
 
Copenhagen Pride Parade Challenge
Husker du ”The Brush Challenge”, som florerede på sociale medier under coronakrisen? Den er inspirationen til Copenhagen Pride Parade Challenge, som starter med, at en person viser sig i sit hverdagslook og holder derefter hånden hen over kameralinsen. Når personen afslører sig selv, vil personen være i ’pride look’. 
”Hvordan man definerer sit ’pridelook’ er op til fri fortolkning. Måske man forbliver helt uændret i påklædning, men viser et skilt med en mærkesag eller hilsen. Paraden er for alle og man skal give det budskab, og det udtryk man føler sig tryg og rigtig i. Man kan gøre det alene eller sammen som gruppe, vi sørger for at klippe det sammen”, fortæller Benjamin Hansen.
 
Men det stopper ikke der. Kameralinsen dækkes til igen og den næste person fjerner hånden fra linsen, gentager processen og ender med at afsløre et fuldt pride look. Man kan fortsætte med at "videregive" til så mange personer, som man ønsker, kun fantasien sætter grænser. 
 
 
Sådan sender du dit bidrag
Copenhagen Pride Parade Challenge vil dermed blive en kæde af mennesker, der bringer politiske og humanitære budskaber, hvilket vil fungere som en solidarisk synlighedsmarkering af Copenhagen Pride Parade 2020 under hashtagget #PrideParadeChallenge. 
Vil du være med, så skal du indsende dit bidrag i form af en video via Copenhagen Pride hjemmeside på dette link senest den 16. august.
 
Bor man i København har foreningen i samarbejde med Copenhagen 2021 arrangeret en picnic der afholdes i Ørstedsparken den 8. august kl. 15.00 – 21.00, hvor man kan få hjælp til at optage sin video.
 
Copenhagen Pride opfordrer alle til at indsende deres bidrag. 
 
Paradehilsner
Organisationer og partnere får mulighed for at give hilsner om en god pride til miljøet, men også politiske og humanitære budskaber. Copenhagen Pride håber på mange bidrag – i særdeleshed fra LGBTQIA+-organisationer. Man kan skrive til Benjamin Hansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis man ønsker at bidrage med en paradehilsen.
 
Stride With Pride – i hele Danmark!
”Stride With Pride’” er modsætningen til ”Walk of shame”, og bliver dette års fysiske manifestation af pridedemonstration i byrummet. ”Vi vil have marchelementet tilbage på en forsvarlig måde, og gøre pridebevægelsen synlig ud over hele landet - både figurativt, men også helt bogstaveligt - vi vil nemlig, ved at gå fysiske ruter der hver danner et bogstav, skrive P R I D E hen over landet,” fortæller Benjamin Hansen.
 
Copenhagen Pride samler pridebevægelsen ved at samarbejde med de prides, som desværre har måtte aflyse i år.  Aalborg, Aarhus, Viborg, Ringkøbing-Skjern, Kolding og Fanø er med i demonstrationen. I samarbejde med lokale prides defineres der ruter i hele landet som man går, i formen af et af bogstaverne i P R I D E. Disse ruter marcheres i mindre grupper, med forskellige starttidspunkter og med antal i henhold til Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og vi får på denne måde skrevet P R I D E hen over Danmark. Det hele optages og bringes som en del af den digitale parade. 
Hold øje med vores Copenhagen Prides facebookside, hvor der lægges events op, med informationer fra de forskellige byer. Denne del af priden bruger hashtagsne #StrideWithPride og #StrideWithPrideNationwide.
 
To timer langt show til hele Danmark
Dette års Digitale Copenhagen Pride Parade bliver sendt klokken 18.30 lørdag d. 22. august som optakt til det store Pride Show 2020, som begynder klokken 19.45. Paraden kommer til at indeholde stærke og vigtige budskaber, blandt andet gennem interviews med udenlandske aktivister og tale fra overborgmester Frank Jensen, men også en solidarisk, landsdækkende inkludering af miljøet. Paraden bindes sammen af værterne Mizz Privileze og Elijah Kashmir Ali, som humoristisk og kritisk vil reagere på årets parade, live-on-tape, hvilket skal være med til at gøre paraden både underholdende og seværdig under hashtagget #Solidarity.
Fra klokken 19.45 og to timer frem sender Copenhagen Pride en Danmarks premiere i form af et show i XR format. Det står for ”eXtended Reality”, og kombinerer show, mennesker og maskine i en ”indlevende helhedsoplevelse.” 
Værter for dette show bliver skuespiller Mai Simón Lifschitz, draggruppen Veninderne personificeret i Chantal Al Arab, Jumbo Jette, Nicholas Nybro og Athena Lady. Og… intet prideshow uden en værtsrolle til danske dragshowværters Grand Ol’ Lady Miss Megan Moore. Sekstetten vil guide dig gennem det to timer lange show, som streames på copenhagenpride.dk.
Indholdet af showet er endnu ikke offentliggjort, dog ligger det fast, at Bryan Rice optræder. Det afslørede han forleden på Instagram.
 
Men dét er ikke det hele. Gennem hele Pride Week fra den 17. august vil Rådhuspladsen være omdannet til Pride Square med masser af debatter og andet. Det vender vi tilbage til, når der foreligger flere detaljer.

Please publish modules in offcanvas position.