En glad deltager ved Copenhagen Pride 2018, uden umiddelbar forbindelse til West Pride. En glad deltager ved Copenhagen Pride 2018, uden umiddelbar forbindelse til West Pride. Foto: Wilfred Gachau / www.wilfredgachau.com.

Vind i sejlene for West Pride

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Torsdag, 04 Juni 2020 14:05

PRIDE – Datoen er sat for den første pride week i Ringkøbing/Skjern Kommune med prideparade lørdag den 7. august 2021.

Det syder og bobler i regnbuemiljøet ”ude vest på”. Siden den stiftende generalforsamling den 11. marts – i de samme timer hvor Danmark blev lukket ned på grund af coronakrisen – er der kommet struktur på pridebevægelsen i form af West Pride, som har udgangspunkt i Ringkøbing/Skjern Kommune. Ved generalforsamlingen ændredes navnet fra Pride i Vest til West Pride.

”Vestjylland har hidtil har været underrepræsenteret, når det kom til konkrete arrangementer og tiltag med det formål at skabe synlighed omkring diskrimination af LGBT+ personer, og med det formål at gøre opmærksom på, hvordan man kan skabe et inkluderende fællesskab på tværs af køn og seksualitet, der tager afstand fra diskrimination,” skriver forperson Emil Sloth i en mail til ComingOut, hvor han også giver en status over West Prides aktiviteter.
”I øjeblikket arbejder to kommunikationsstuderende på at afdække lokalsamfundets holdning til West Pride, og vi har fået flere frivillige tovholdere, og vi er i gang med at arrangere en masse forskellige aktiviteter, som skal finde sted i pridedagene mellem den 2. og 12. august 2021 i Ringkøbing-Skjern Kommune.”

Og rækken af arrangementer spænder bredt, og ser i listeform således ud:

• Kursusdage for Ringkøbing-Idrætsforening (RIF) om inkluderende fodboldmiljø/arbejdsmiljø, samt et halvlegsevent i RIF, med en prominent fodboldspiller der sætter fokus på hvordan spillere, trænere og tilskuere kan være med til at skabe et inkluderende fodboldmiljø.
• Teaterforestilling sammen med Teatret OM om LGBT+ liv.
• Koncerter sammen med Generator, der sætter fokus på LGBT+ liv og kultur.
• Gudstjeneste i samarbejde med sognepræst Vivian Linnebjerg om næstekærlighed og mangfoldigheden i kærlighed
• Udstilling om menneskerettigheder og LGBT+ rettigheder igennem årene
• Regnbuefarvede bænke, livreddertårne osv. der året rundt skal minde indbyggere og gæster i Ringkøbing og omegn om, hvorfor og hvordan man skaber et inkluderende lokalmiljø. Dette er vi ved at etablere i samarbejde med Vestjyllands Højskole
• En prideparade lørdag d. 7. august 2021 i samarbejde med Vestjyllands Højskole og Teatret OM, med deltagelse af ministeren for ligestilling, Mogens Jensen (A).

Du kan følge West Pride på Facebook her.

 

K2_TAGS

Please publish modules in offcanvas position.