Frem med telefonerne! Copenhagen Pride Week 2020 bliver digital. Billedet er fra Pride Square 2019. Frem med telefonerne! Copenhagen Pride Week 2020 bliver digital. Billedet er fra Pride Square 2019. Foto: Wilfred Gachau / www.wilfredgachau.com / ComingOut.

Copenhagen Pride gennemføres digitalt

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Onsdag, 22 April 2020 08:31

PRIDE – Copenhagen Prides aflyses ikke, men ændres markant, og går online.

Der bliver ingen festlig parade i forbindelse med Copenhagen Pride Week den 18. – 23. august – ikke som vi kender den. I stedet gennemføres en landsdækkende digital manifestation, som kommer til at involvere hele Danmark.

“Copenhagen Pride Week er en begivenhed, som altid sætter hensynet til de svageste i centrum og hvor menneskets ret og værd er grundlæggende værdier.
Festivalen er årets vigtigste markering af vores miljøs liv, kultur og udfordringer, og i en tid, hvor vi fysisk er distancerede fra hinanden, er det vigtigere end nogensinde at gennemføre Copenhagen Pride Week. Årets tema er: SOLIDARITET og er den bærende værdi i det, vi gennemfører. Som verden ser ud nu, er det naturligvis udelukket at planlægge aktiviteter, som indebærer store folkemængder. Det planlægger vi efter, selvom det rammer os voldsomt på økonomien.
Samtidig er det vigtigt for os, at vi, gennem vores aktiviteter stadig giver så meget tilbage til miljøet, som vi kan, og at vi fortsætter vores kamp for bedre forhold for LGBTI+ mennesker. Vi kommer til at gennemføre de dele af vores program, som kan skaleres op eller ned i forhold til retningslinjerne i august.
Og før alle andre hensyn er deltagernes tryghed, her er vi vores ansvar yderst bevidst. Det betyder, at de fleste af de elementer i festivalen, som folk kender, vil tage helt nye former. Vi er mere end nogensinde afhængige af, at Københavnerne og danskerne bakker os op”, udtaler forperson Lars Henriksen.

Copenhagen Pride Week vil blive gennemført ansvarligt og trygt efter myndighedernes gældende retningslinjer, så ingen udsættes for risiko. Rådhuspladsen danner igen i år rammen om Copenhagen Pride Week.

Digitalt format
Menneskerettighedsprogrammet og kulturprogrammet transmitteres digitalt. Alt efter regeringens retningslinjer for forsamlinger til august kan det blive med eller uden publikumsdeltagelse.

Den ikoniske parade vil ikke finde sted som en fysisk manifestation, men vil omdannes til en digital markering, som vil involvere hele Danmark i.

Please publish modules in offcanvas position.