Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Foto: Screendump.

Brostrøm: Singlesex er okay

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Tirsdag, 21 April 2020 11:12

CORONAKRISE – Selv om man er single er det okay at have sex med fremmede under coronakrisen.

Når Søren siger det, må det jo være rigtigt. Den opfattelse har bredt sig over landet efter Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm er trådt i karakter under coronakrisen som en myndig sundhedsfaglig kapacitet.

Mandag besvarede han spørgsmål om sex på et pressemøde. Et emne der har givet ophidsede diskussioner mange steder på sociale medier under coronakrisen. Så godt med en afklaring fra den øverste kapacitet på området.
 
”Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsener, og selvfølgelig skal man dyrke sex også som single i en tid med corona,” sagde Søren Brostrøm mandag på et pressemøde.
”Som med enhver anden kontakt mellem mennesker er der en smitterisiko. Men selvfølgelig skal man kunne have sex.”
Søren Brostrøm henviser til, at der på Sundhedsstyrelsens hjemmeside er oplysninger og retningslinjer om sikker sex – også som single under coronakrisen.

Coronavirus udskilles i luftvejene ved direkte dråbespredning. Det vil sige, at man kan sprede smitte gennem host og nys – ikke via sæd eller sekret.

Selvom det er ulovligt at mødes mere end ti personer både udendørs og indendørs, og myndighederne opfordrer til, at folk holder afstand til hinanden, så er det ikke ulovligt at date.

Man skal naturligvis samtidig følge myndighedernes pålæg og råd. Vask hænder ofte, hold afstand og undgå unødig kontakt. 

Please publish modules in offcanvas position.