Tonny Bønløkke Hertz er sexolog hos AIDS-Fondet. Tonny Bønløkke Hertz er sexolog hos AIDS-Fondet. Foto: Screendump / Bolvig Live.

Sexolog i Checkpoint: Vi må stå sammen

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Fredag, 03 April 2020 13:44

SEX – Lysten til sex kan ikke lukkes ned som samfundet, så hvad gør man i disse tider, hvor vi frarådes at møde andre mennesker. Sexolog Tonny Bønløkke Hertz fra AIDS-Fondet givet et par bud.

Tirsdag aften handlede Bolvig Live på Facebook blandt andet om den ensomhed, man kan opleve, når man ikke kan have sex, som man plejer. Her kunne man opleve Tonny Bønløkke Hertz, der er sexolog og rådgiver i AIDS-Fondets Checkpoint, der gav gode råd. ComingOut har spurgt ham, hvordan man bedst kommer igennem coronakrisen, nedlukning og budskabet om at holde afstand.

Hvad tænker du om, at der måske snart bliver lempet på retningslinjerne?
”Jeg synes, at statsministeren sagde det rigtig tydeligt, at vi skal holde afstand, og vi fortsat skal overholde de samme retningslinjer som under nedlukningen. Det skal vi for at passe på os selv og hinanden. Alternativet er, at der kan komme et boom i antallet af nye corona-smittede, og så vil Danmark lukke ned igen. Jeg tænker, at det er vigtigt, at vi som LGBT-personer også i denne krise står sammen og passer på os selv og andre. Også selvom det er svært.”

Hvad betyder det for den enkelte, at samfundet er lukket ned?
”I de her corona-tider er der rigtig mange af os, som føler os ensomme og isolerede. Det kan være rigtig svært at håndtere, og man kommer måske til at gøre ting, man ellers ikke ville have gjort. Måske drikker man mere, end man ellers ville gøre. Det betyder også, at man måske er mere risikovillig til at eksperimentere med stoffer. Man kan også blive mere risikovillig i forhold til sex, hvor man på grund af mangel på intimitet og nærvær kan være parat til sex, man ellers ikke ville have.”

Hvordan kommer man så igennem den her periode?
”Jeg har tre råd. Det ene er at holde masser af kontakt med dine venner og din familie. Gør det online: Tal i telefon, brug Skype, Zoom og alle de andre muligheder, vi har i dag. Chat til højre og venstre. Vær lidt mere aktiv på Facebook og Twitter.”
”Råd nummer to: Nu er jeg jo klinisk sexolog, og jeg tænker, at det med seksualiteten er en vigtig størrelse, og at det er svært, når man ikke kan være sammen med andre. Men, så kan man bruge muligheden, når man er alene, til at eksperimentere med sig selv og sin egen krop. På den måde kan man finde ud af, at man måske har andre steder på kroppen, som kan give en rigtig rar oplevelse. Og, når man begynder at eksperimentere med sig selv, bliver man faktisk også bedre til at have sex med andre. Så brug tiden til at lære dig selv meget bedre at kende.”
”Et tredje råd kunne være, at man finder andre måder at have sex på, hvor man ikke har direkte kropskontakt. Det kan være med ens kæreste, hvor man kan gøre det lidt frækt ved at sende små beskeder til hinanden, hvis man af en eller anden grund ikke kan være sammen. Det kunne jo også være, at man kunne video-chatte med sin kæreste eller sexpartner(e), så man på den måde kunne lære nye sider af hinanden at kende. Endelig kan man chatte med fremmede mennesker og køre noget seksuelt på den måde.”

Hvad skal man gøre, hvis man stadig synes, det er svært?
”Hvis man er en af dem der synes, det er svært at overholde de regler, du har sat for dig selv i forhold til alkohol, stoffer og den sex du gerne vil have, så skal du vide, at Checkpoint har ekstraordinært åbent i disse tider, så du kan stille os alle de spørgsmål, du har behov for på telefon eller chat.”

Du kan ringe til AIDS-Fondets hotline alle hverdage mellem kl. 10 og 18 på telefon 33 91 11 19, og i samme tidsrum er chatten åben hos Checkpoint.

Please publish modules in offcanvas position.