Lai Christian Balsig er live igennem på Bolvig Live lørdag aften. Lai Christian Balsig er live igennem på Bolvig Live lørdag aften. Foto: Screendump / Bolvig Live.

Hudløst ærligt tv-interview om transkønnethed

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Søndag, 29 Marts 2020 13:05

TRANSKØNNETHED – Sjældent har et tv-interview givet så god indsigt og viden om transkønnethed som Bolvig Live’s interview med Lai Christian Balsig lørdag aften.

Thomas Bolvig keder sig under coronakrisen, og derfor har han smækket et lille tv-studie op i stuen, hvorfra han streamer talkshowet Bolvig Live hver aften klokken 20 via Facebookgruppen Bolvig Live.

Som dagene er gået, har Bolvig Live udviklet sig, og nu har Thomas Bolvig gæster igennem live på telefon og Skype, og han fletter indslag ind, som seerne selv har produceret med deres telefoner. Under hele showet holder han et vågent øje med Facebook, hvor kommentarerne dag for dag vokser i antal. Herfra tager han spørgsmål til sine gæster i showet. Lørdag aften var aftenens emne transkønnethed, og med på Skype fra et karantænesommerhus var Lai Christian Balsig.

Spørg om alt
Lai Christian Balsig fortalte åbent om sit liv som transmand. Om tankerne, følelserne og oplevelserne gennem et liv, hvor han hele tiden har skulle forholde sig til, at hans krop var forkert, og hvordan omverdenen opfattede ham. Sideløbende bød seerne ind med spørgsmål og kommentarer, som blev suppleret af Thomas Bolvig.

Lai Christian Balsig er en eminent formidler, og formår som kun ganske få, at fortælle om emnet på en jordnær måde, så alle kan forstå det. Han bruger ikke svært forståelige akademiske udtryk, som kun de færreste forstår, og derfor var Bolvig Live lørdag aften en stort bidrag til forståelsen af transkønnethed, som vi her på redaktionen opfordrer alle til at se.
Reaktionerne er heller ikke udeblevet, og kommentarsporet svømmer over med kærlighed og positive tilkendegivelser.

Du kan se eller gense Bolvig Live fra lørdag aften her. BEMÆRK, at du skal være medlem af Facebookgruppen Bolvig Live for at kunne se interviewet. Bliv medlem her! (Interviewet starter et par minutter inde i den tilgængelige streaming.)

Please publish modules in offcanvas position.