Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary ved Danish Rainbow Awards i 2018. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary ved Danish Rainbow Awards i 2018. Foto: Lone Israelsen / www.loneisraelsen.dk / ComingOut.

Her er de nominerede til Danish Rainbow Awards

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Torsdag, 12 Marts 2020 15:23

CORONAVIRUS / DANISH RAINBOW AWARDS – Samtidig med offentliggørelsen af de nominerede til Danish Rainbow Awards meddeler arrangørerne, at årets show udsættes som konsekvens af den omsiggribende coronakrise. Ny dato er allerede fundet. 

Den 22. april skulle Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary for tredje have været æresgæst ved Danish Rainbow Awards i Cirkusbygningen. Men den aktuelle coronakrise har udsat LGBTQ+miljøets årlige prisuddelingsshow, hvor privatpersoner, organisationer og virksomheder der har gjort en forskel for LGBTQ+miljøet i det forgangne år hædres.

Det er Rainbow Business Denmark der arrangerer Danish Rainbow Awards, og i en pressemeddelelse fortæller forperson Niels Holm at showet er udsat til den 30. september i Cirkusbygningen. Samtidig offentliggøres de nominerede til showet. Hvornår afstemningen igangsættes meddeles ikke.

De nominerede til Danish Rainbow Awards 2020:

Årets LGBT+person

Michael Bjerring / Mizz Privileze
Michael laver normkritisk aktivisme og arbejder som menneskerettighedskonsulent, arbejder for Sex og Samfund, samt arbejder for bedre skolegang for Queer elever i folkeskolen. Ud over det var Michael også med i Danmark Har Talent hvor Michael i finalen bragte LGBT+rettigheder ind i bedste sendetid.

Niels Laigaard
Niels er et forbillede for unge LGBT+ personer fordi han formår, at stå ved hvem han er ved hele vejen igennem, at være sig selv, elske sig selv, med eller uden makeup og glimmer i skægget. Niels nedbryder tabuet om, at mænd ikke kan bruge makeup ved selv at bruge makeup, samt være makeup artist og makeup producent.

Silas Holst & Jacob Fauerby
Jakob og Silas, skabte positiv opmærksomhed på et virkelig tiltrængt område. Det de har opnået i vild med dans, er et stort skridt i en positiv retning for LGBT+personer. De har skabt både Danmarks og verdenshistorie med samkønsdans, hvor de samtidig gjorde det så flot og godt, at de vandt, hvilket var fuldt ud fortjent.


Aktivistprisen

Hanne Gyberg Frandsen
Hanne har rådgivet og understøttet migranter med LGBT+ baggrund, hvor de bliver bedre rustet til et værdigt liv i Danmark. En enestående aktivist som fortjener at blive hædret for sit hårde arbejde og talrige resultater.

Noah og Sika Skaalum
Noah og Sika Skaalum har på modigste vis taget hele Danmark med ind i deres egen fortælling og intime rejse, hvor Noah står frem som transperson, med alle de overvejelser og udfordringer det har med sig, og Sika som den evigt støttende og forstående hustru, som kun ønsker hendes mand og faren til sit kommende barns bedste.

Elijah Kashmir Ali
Eliah omfavner, kæmper og inspirerer på daglig basis igennem sin instagram-Stories - Det er udover indlæg i Mino Danmark's magasin "mino Views", indlæg i diverse aviser og TV-indslag. Elijahs er en frontløber, en der er ligeglad hvad andre har at siger, normkritikere, mønsterbryder, intersektionel-feminist, muslim, og et kæmpe forbillede for mange.


Medieprisen

En Fabulous Familie
En Fabulous Familie er et fest fyrværkeri i alle regnbuens farver. Indblikket i Annemette, Kim og Mollys hæsblæsende hverdag, på og af scenen, er hjertevarm, morsom og rørende.

”10 år senere”
10 år senere, viser på meget usexet vis hverdagsproblemerne i et parforhold, som er gået i stå. At 10 år senere handler om et homoseksuelt par virker næsten ligegyldigt, på en måde hvor man rives med i tåkrummende pinligheder og alvorlige situationer mellem to mennesker.

Dragedronningerne
Brynhildr og Annie Rection, taler i deres Podcast Dragedronningerne og alt mellem himmel og jord. Det er personlige fortællinger med emner som skam, sex, seksualitet og krop, bliver berørt med humor og alvor.


Foreningsprisen

SABAAH
Sabaah gør med deres vigtige intersektionelle arbejde, både socialt, kulturelt og politisk, et kæmpe arbejde for minoritetsetniske LGBT+personer. Sabaah skaber et trygt og godt rum for folk, som udover at være en seksuel minoritet eller have en anden kønsidentitet end cis, også er muslimer.

FSTB
Foreningen til støtte for transkønnede børn har gjort en stor og bemærkelsesværdig indsats, for transkønnede børn. FTSB arbejder for at give livskvalitet til transkønnede børn og unge gennem netværk, rådgivning og politiskarbejde.

LGBT+Huset i Aarhus
LGBT+huset i Aarhus er det første samlede LGBT+hus i Danmark. Man samler Kultur, socialt arbejde og sundhed under et tag. I LGBT+Huset kan LGBT+personer mødes på tværes af foreninger hvilket styrker LGBT+miljøet.


Årets Hetero / Straight Ally

Lina Rafn
Lina Rafn er en evig LGBT+ allieret, og har gentagende gange spillet til LGBT+arrangementer. Lina er fortaler for at intet er for meget eller underligt og at du skal leve som du er inderst inde i dig selv.

Victor Fischer
Victor Fischer startede en mindre regnbuerevolution på fodboldbanen da han i sommeren sagde fra over for homofobiske til råb fra tilskuerne. Han opråb fik klare konsekvenser og bidrog til kampen mod homofobi i sportsverdenen.

Annemette Vedel Augustesen
Annemette har i mange år været bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride, LGBT+aktivist og nu frivilligkoordinator for Copenhagen Pride. Hendes utrættelige og frygtløse indsats for minoriteter er til gavn for mange.


Kulturprisen

Elias Sadaq
Elias Sadaqs digtsamling GADESTREGER er den første danske digtsamling der indeholder digte om at være queer, muslim og minoritetsetnisk. Elias er en ny stemme i dansk undergrundslitteratur og har allerede med sit første værk sat ord på adskillige tabuer.

Ramona Macho og Vesterbro Sogns Ungdomskor
Dragqueen Ramona Macho og Vesterbro Sogns Ungdomskor er et fantastisk møde mellem LGBT-kultur og kristendom. Med den danske folkekirke som ramme, viser Ramona Macho et moderne billede på næstekærlighed, menneskelig respekt og rummelighed.

Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab
I forbindelse med udstillingen om Kristian Zahrtmann, en af Danmarks første åbenlyst queerkunstnere, har på Den Hirschsprungske Samling, Fuglsang Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum sammen med LGBT+ Danmark udviklet et undervisningsmateriale til folkeskolen om kunst, køn, seksualitet og identitet i et historisk og nutidigt perspektiv.


Årets Dragperformer

Dallas King
Han har været med til at gøre den Københavnske dragscene mere inklusiv. Med ham i spidsen og i blomstring er den danske dragscene på vej imod nye højder.

Mizz Privileze
Mizz Privilezes enorme talent der blev slået fast i ‘Danmark har talent’, med en altid aktivistisk dagsorden omkring medmenneskelighed og LGBT+rettigheder.

Chantal al Arab
Chantal har det seneste år bidraget til at gøre Københavns LGBT+miljø bedre ved gentagende gange at moderere debatter om alt fra skam til inklusiv tale. Samtidig har hun givet os smil på læben og tårer i øjnene når hun har været med i radioprogrammet Er du sunshine? og underholdt med gruppen Veninderne.

Eventprisen

Human rights programmet – Copenhagen Winter Pride
Copenhagen Winter Pride gav os et alsidigt og stærkt Human Rights program, med talks, paneler og debatter. Arrangementerne var alsidige, respektfulde og repræsenterede LGBT+miljøet på en høj faglighed og jordnærhed.

Dragstories med Di Di Cancerella og Dallas King
Di Di Cancerella og Dallas King gennemførte på trods af kritik, chikane og tilråb højtlæsning for børn på et lokalt bibliotek. Dragstories er med til at skabe forståelse, nysgerrighed og tolerance blandt børn og unge

Draghouse
Draghouse er flagskibet i den danske dragkultur og Tonny Liljenbeg, som er Danmarks Grand Old Drag Daddy, har både underholdt og fostret talent i dragmiljøet.


Sportsprisen

Jon Lee-Olsen
Jon Lee-Olsen er den første Danske mand i topidræt, der sprang ud som homoseksuel. Jon skriver dermed historie og er kun den 3. professionelle ishockeyspiller der springer ud i verdenshistorien.

Pernille Harder
Pernille Harder har gentagne gange gjort sig bemærket på grønsværen, men Pernille og kæresten Magdalena gik verden rundt, da de kyssede på sidelinjen ved VM i Frankrig. Pernille bruger sin status og indflydelse for LGBT+ rettigheder på internationalt plan.

HIK Fodboldklub
HIK er den første fodboldklub i Danmark som samarbejder med Pan-Idræt, der organiserer LGBT+idrætsudøvere. HIK er med til at nedbryde fordomme i sportsverdenen og specielt i fodboldmiljøet.


Erhvervsprisen

IKEA
IKEA lancerede i 2019, regnbuebæreposer under sloganet, ”kærlighed skal ikke være tung at bære”. I forbindelse med salget bidrog de til LBGT+ Danmarks undervisnings Projekt LARM, samtidig var IKEA skarpe i deres afstand til negative og hadefulde kommentarer på sociale medier.

Normværk
Rikke Voergård-Olesen står i spidsen for Normværk, som via samarbejde med forskere og specialister, skaber kulturforandring, mangfoldighed og ligestilling, i dansk erhverv, uddannelse og på arbejdspladser.

Netto
Over 500 lokale Netto butikker solgte 2019 støttearmbånd til Copenhagen Pride. Det er et klart signal om rummelighed og mangfoldighed Netto sender, både til kunder, personale og leverandører.


Musikprisen

Anne Linnet
Anne Linnets sang ”Og jeg elsker” er en nær og personlig kærlighedserklæring i bedste Anne Linnet stil. Anne Linnet, er og bliver et LGBT+ ikon og forkæmper.

Marie Key
Marie Key har spillet for fulde huse med sin ”Solo” tourné. Det var inddragende, personlige og sjovt. For Marie har seksualitet ikke været italesat, men kun meget fint berørt i sangene ved, at synge hun i stedet for ham.

Betty Bitchslap
Betty Bitchslap er en dansk Queen der laver musik. Drag Queen og popstjerne! Den perfekte måde at vise LGBT+personer frem der kan blande sig i den normative musikkultur.

Gå til myndighedernes hjemmeside om coronakrisen her.

Please publish modules in offcanvas position.