AIDS-Fondet informerer om corona og hiv Foto: AIDS-Fondet.

AIDS-Fondet informerer om corona og hiv

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Torsdag, 12 Marts 2020 13:21

CORONAVIRUS – AIDS-Fondet får i disse dage mange spørgsmål om coronavirus i relation til hiv og til retningslinjer i Checkpoint-klinikkerne.

I forbindelse med den igangværende coronakrise har AIDS-Fondet samlet en kort gennemgang, som forhåbentlig kan bidrage til afklaring.

Q: Er hiv-positive i Danmark i særlig risiko ved smitte med coronavirus?
A: Nej, ikke som udgangspunkt. Stort set alle hiv-positive i Danmark er så velbehandlede, at virus er umålelig, og deres immunforsvar intakt. Nogle kan dog have følgesygdomme som hjerte/karsygdom eller luftvejssygdomme. Her bør man selv og ens omgangskreds (også) følge myndighedernes anbefalinger.

Q: Kan hiv-medicin bruges til at behandle coronavirus?
A: Nej. Det er rigtigt, at der globalt foretages forskellige kliniske forsøg med hiv-medicin som behandling for coronavirus, men der findes ingen troværdig dokumentation af resultat og effekt.

Q: Holder I stadig åbent i Checkpoint Test & Rådgivning?
A: I Checkpoint følger vi løbende myndighedernes anbefalinger i forhold til coronavirus – der er det virus, som fører til sygdommen COVID-19. Det betyder i første omgang, at Checkpoint i Aarhus holder lukket torsdag den 12. marts. Samtidig er alle samtaler i Checkpoints personlige rådgivninger i hele landet er aflyst den 12. og 13. marts. Du kan følge med her https://aidsfondet.dk/checkpoint/

Du kan læse mere om hiv og coronavirus i denne artikel på AIDS-Fondets hjemmeside.

Gå til myndighedernes hjemmeside om coronakrisen her.

Please publish modules in offcanvas position.