Pernille Drost. Pernille Drost. Foto: PR.

Ny direktør for Copenhagen 2021

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Tirsdag, 10 Marts 2020 12:29

COPENHAGEN 2021 - Copenhagen 2021 får ny direktør, som vil stå i spidsen for Danmarkshistoriens største LGTBI+ event. Pernille Drost er ny direktør for Copenhagen 2021.

En måned efter Lars Christian Østergreens overraskende farvel til direktørposten i Copenhagen 2021 har organisationen fundet en permanent afløser. Lars Henriksen har i den mellemliggende periode været fungerende direktør.

Pernille Drost tiltræder som ny direktør for Copenhagen 2021. Dermed kommer hun til at lede arbejdet frem mod et succesfuldt EuroGames og WorldPride i København og Malmø til august næste år.

”Projektet går nu for alvor ind i sin afgørende fase, som handler om at færdigudvikle og gennemføre selve eventet til næste år. Med vores nye direktør i spidsen, har vi nu både ledelseskraften og de dygtige medarbejdere i sekretariatet, som kan gennemføre et topprofessionelt Copenhagen 2021. Og forventningerne – fra hele verden – er tilsvarende høje”, skriver Copenhagen 2021 på sin hjemmeside tirsdag formiddag.

”Jeg er meget glad, spændt og stolt over at skulle arbejde med et af de største internationale events og projekter i København og Malmø i 2021. Copenhagen 2021 markerer ønsket og kampen for et samfund, hvor alle kan leve i tryghed uanset hvem vi er og hvem vi elsker. Det er ikke kun et enkeltstående event men et stærkt aktivistisk projekt med meningsfulde og bæredygtige samarbejder allerede nu – både nationalt og globalt. At få muligheden for at arbejde med kombinationen af kultur, frivillighed, aktivisme, fest, menneskerettigheder og sport er meget inspirerende og livsbekræftende. Og samtidig får jeg lov at bruge alt, hvad jeg har lært i mit arbejdsliv og privatliv som frivillig og fagligt aktiv gennem mange år”, siger Pernille Drost, som nu skal have nyt visitkort. Men kultur og politik aktivisme er ikke et nyt fagområde for hende.

Politik, kultur og store events
”Pernille Drost er medlem af Roskilde Festival Forenings bestyrelse, tidligere vicedirektør ved Det Kgl. Bibliotek og forhenværende, mangeårig formand for Bibliotekarforbundet. Pernille brænder med andre ord for både kulturen, den politiske aktivisme og det store event”, skriver Copenhagen 2021

“Med Pernille er jeg overbevist om, at vi har fået en ny og kompetent direktør, der kan være med til at indfri de utroligt høje ambitioner, vi har for Copenhagen 2021. Vi gearer nu op og går ind i en ny fase, hvor fokus er på at få eksekveret på alle de fantastiske planer, som vores sekretariat har arbejdet med de sidste par år. Jeg glæder mig til samarbejdet og til at vi sammen skal skabe det største og mest inkluderende LGBT+ event i Danmark,” siger Ane Rindom, forperson for Copenhagen 2021s bestyrelse.

Pan Idræt og Copenhagen Pride er formelt værter for eventets to hoveddele, EuroGames og WorldPride, der for første gang nogensinde bliver afholdt samtidig i Copenhagen 2021.
”I den kommende tid vil eventudviklingen tage afgørende spring fremad. Det er også nu, hvor vi for alvor skal trække på de erfaringer og de nøglepersoner i hhv. Copenhagen Pride og Pan Idræt, der skal være med til at sikre eventets succes. Og for den sags skyld samarbejde med hele regnbuemiljøet og alle de mange organisationer, der sætter inklusion og rettigheder i fokus. En særlig tak til Lars Henriksen, som har påtaget sig et stort ansvar som midlertidig eventchef i overgangsperioden indtil Pernille tiltrådte. Det har sikret et højt tempo,” siger Christian Bigom, næstforperson for Copenhagen 2021’s bestyrelse.

Please publish modules in offcanvas position.