Godt nyt: Enestående mulighed for danske LGBTQ+ere Foto: Modelfoto.

Godt nyt: Enestående mulighed for danske LGBTQ+ere

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Onsdag, 26 Februar 2020 14:28

Det er let at drukne i negative nyheder i en verden, hvor retten til at være sig selv langt fra er en selvfølge. Men i Danmark er vi umiddelbart privilegerede, og har i øjeblikket alle muligheder for at klæde beslutningstagerne på til det fortsatte arbejde med at fremme vores ligestilling.

At være LGBTQ+person i Danmark er ikke nødvendigvis let. Men set i helikopterperspektiv har vi det – set under et – bedre end ligesindede i så mange andre lande. Hvordan kan man konkludere det? Hvordan kan man sammenligne forholdene rundt om i verden?

Én af metoderne er at spørge LGBTQ+miljøet hvordan de har det som enkeltpersoner, og på baggrund af besvarelserne lave en statistisk oversigt. Det er gjort før, og viser blandt andet, at LGBTQ+personer i Danmark på nogle områder har det værre end resten af befolkningen. Det er en metode, som giver beslutningstagerne i Folketinget et oplyst grundlag at arbejde ud fra.

Det starter med dig
Den nuværende regering har under Ligestillingsminister Mogens Jensen iværksat endnu en undersøgelse med det kække navn ”Udfordringer i forhold til at have LGBT+ identitet”. Den skal give et opdateret af billede af den oplevede livskvalitet hos de danske LGBTQ+personer, og danne grundlag for regeringens videre arbejde på området.
For at få så detaljeret et billede af situationen er det vigtigt, at så mange som muligt deltager i undersøgelsen. Det gælder både dem der har det godt, og dem der ikke har det godt. ALLE LGBTQ+personer er en vigtig brik i det samlede billede. Har du ikke allerede gjort det, så tager det 10-15 minutter at gennemføre undersøgelsen, som du finder lige her.

HAR du allerede gennemført undersøgelsen tidligere, så skal du IKKE gøre det igen. I stedet kan du dele den til dine venner og bekendte, så undersøgelsen kommer til at give et fyldestgørende overblik over danske LGBTQ+personers livskvalitet.

Du kan endda vinde et gavekort på 500 kroner.

Gå til undersøgelsen her.

Please publish modules in offcanvas position.