Fra Copenhagen Pride 2017. Om de to glade hippier skal med til Kolding Pride ved vi ikke, men de er velkomne, som alle andre. Fra Copenhagen Pride 2017. Om de to glade hippier skal med til Kolding Pride ved vi ikke, men de er velkomne, som alle andre. Foto: Lone Israelsen / www.loneisraelsen.dk / ComingOut.

Kolding Pride er kommet for at blive

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Mandag, 27 Januar 2020 12:31

En joke førte sidste sommer i huj og hast til en afholdelse af den første pride i Kolding. Det gik godt, og nu er formaliteterne på plads til en fast afholdelse fremover. Datoen er allerede sat for Kolding Pride 2020.

Det begyndte som en joke på Facebook, hvor en person oprettede en falsk begivenhed, som annoncerede en pridemarch gennem den gamle slotsby. Men da tilmeldingerne tog fart, gik han til bekendelse, og seriøse kræfter overtog begivenheden, og den første Kolding Pride gik derfor gennem byen den sidste dag i august.

Selv om det skete i huj og hast gik den første pride i Kolding så godt, at lokale LGBTQ+kræfter nu har stiftet en officiel forening, som fremover skal afholde priden. Bestyrelsen består af syv medlemmer med Cecilie Rymer som forperson. Cecilie stod i front for opgaven sidste år. Med sig i bestyrelsen har hun Benjamin Madsen som næstforperson, Thékla Brøgger, Olivia Nørholm, Janine Asmussen, Sofie Widell og Jonas Bendtsen.

Gang i arbejdet
Bestyrelsen er allerede godt i gang med arbejdet, og er ved at søge støtte hos diverse fonde og lignende. Den første støtte er i hus, og derudover agter Kolding Pride, at blive en del af PRYDE, som støtter udbredelsen af pridebevægelsen i Danmark.

LÆS OGSÅ: Glæd dig: Nu skal HELE Danmark have prides

Men er der brug for flere prides i Danmark? Det spurgte vi Cecilie Rymer om.
”Ja, det er der, og der mangler en pride i Syd- og Sønderjylland. De fleste ligger langt væk, og der skal skabes fokus på den nedre del af Jylland”, svarer hun på spørgsmålet.

Hvad siger du til, at der er kræfter i LGBTQ+miljøet der mener, at der ved at være for mange prides, og som ligefrem reagerer negativt, når der tages initiativ til endnu én?
”Det er jeg helt uenig i. I Danmark skal man transportere sig meget langt, for at kunne være med i en pride hvis man ikke bor tæt på en af de store byer. Desuden skaber en pride stolthed, og en følelse af, at man ikke skal skjule, hvem man er. Hvis man kan møde op til en pride, hvor man ikke skal føle sig udenfor, håber vi, at man kan føle sig sikker, og hvile i sig selv”.

Er der noget I har brug for hjælp til, og som læserne måske kan bidrage med?
”Vi vil blive glade for alle, der har lyst til at bidrage, eller som kender nogen der måske vil. Vi kan også bruge gode kontakter, og tips om nogen der kan underholde, har udstyr eller viden. Alle gode kræfter er velkomne, og de kan kontakte os ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kolding Pride 2020
Så var der jo detaljen med Kolding Pride 2020. Den finder sted lørdag den 8. august. Det kan du følge mere med i på Facebook her.

Please publish modules in offcanvas position.