Pernille Harder længst til højre jubler over et dansk mål i en landskamp. Pernille Harder længst til højre jubler over et dansk mål i en landskamp. Foto: Anders Kjærbye.

Utrolige Pernille Harder

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Søndag, 05 Januar 2020 11:26

Fodboldspilleren Pernille Harder er et af Danmarks største sportsnavne. Det blev igen slået fast lørdag aften ved Sport 2019 i Boxen i Herning. Jon Lee-Olsen blev forbigået.

For sjette gang blev Pernille Harder lørdag aften udråbt til årets kvindelige fodboldspiller i Danmark. Det skete foran cremen af dansk sport. Desværre kunne Pernille Harder ikke selv være til stede, men var med online fra London.

”Mange tak. Jeg håber, I alle har en dejlig aften. Jeg er utroligt ked af, jeg ikke kunne være der i år. Jeg er utroligt stolt af prisen, og det betyder meget for mig.”
"Der skal lyde en kæmpe tak til de kollegaer, der har stemt på mig. Der skal også lyde en stor tak til min fantastiske familie og min kæreste for støtten hele vejen igennem, og alle i Wolfsburg. Det var vist det," grinede en glad Pernille Harder.

Den 27-årige angriber har haft en fantastisk sæson med sin tyske klub Wolfsburg, som vandt både mesterskabet og pokaltitlen. Pernille Harder bidrog med 18 mål, hvilket hun allerede er oppe på i indeværende sæson, men efter kun 12 kampe i Bundesligaen.

Pernille Harder er kæreste med den svenske landsholdsspiller Magdalena Eriksson. De to blev i sommers fanget af en fotograf midt i et kys efter svenskernes sejr over England ved VM i fodbold i Frankrig. Billedet gik viralt, og Pernille Harder og Magdalena Eriksson har efterfølgende givet udtryk for, at de føler et stort ansvar som rollemodeller for andre homoseksuelle.

Ingen pris til Jon Lee-Olsen
Den professionelle ishockeyspiller Jon Lee-Olsen fra Rungsted var nomineret som Årets Forbillede, efter han som den første danske mandlige atlet i 2019 sprang ud som homoseksuel.
Desværre rakte dette ikke, og Årets Forbillede blev den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, for sit arbejde gennem foreningen La Flamme Rouge, som støtter personer der på den ene eller anden måde har haft kræft inde på livet.
Brian Holm overkom selv kræft i tarmene i 2004, og han har siden beskrevet kampen som ’den sidste kilometer’, der skulle overvindes.
Når cykelryttere kun har en enkelt kilometer tilbage af en given rute, cykler de under ’den røde flamme’ – heraf navnet til Brian Holms forening.

Please publish modules in offcanvas position.