Jon Lee-Olsen. Jon Lee-Olsen. Foto: Rungsted Ishockey A/S.

Jon Lee-Olsen nomineret til stor pris

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Torsdag, 19 December 2019 11:27

Jon Lee-Olsen var den første danske mandlige sportsprofil på topplan, som sprang ud. Nu er han nomineret som ’Årets Forbillede’. 

Der gik nærmest et lettelsens suk gennem en stor dele af det danske LGBTQ+miljø, da den professionelle ishockeyspiller Jon Lee-Olsen sprang ud som homoseksuel i efteråret. Endelig en topatlet der tog springet.

27-årige Jon Lee-Olsen tog efterfølgende turen gennem den begejstrede presse, og sagde blandt andet til TV2, at ”der er en risiko for, at nogle mennesker vil råbe efter mig, når jeg spiller kampe. Det skal man være klar til, og det kræver modenhed. Men jeg føler, at jeg er klar til at vise, at man sagtens kan være homo og spille ishockey”.

Reaktionerne har været positive, og der har ikke været meldinger om homofobi i forbindelse med de kampe Jon Lee-Olsen har spillet.

Nu er Jon Lee-Olsen så nomineret til den prestigefyldte pris Årets Forbillede til DR's store sportsgallashow, som uddeles af Tryg. De to andre nominerede er ishockey-kollegaen Lars Eller, som er en af Danmarks største NHL-stjerner. Han nomineres for projektet Hockey Stars, som donerer penge til ungdomsarbejdet i dansk ishockey.
Den sidste er cykellegenden Brian Holm, som nomineres for at starte foreningen La Flamme Rouge, som har arrangeret flere forskellige sportsarrangementer for kræftramte og deres pårørende.

Det er fjerde år i træk, at Tryg uddeler prisen Årets Forbillede under sportsshowet.

Tidligere vindere er tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen, der i 2016 vandt for sit arbejde med udviklingshæmmede børn. Året efter vandt fodboldstjernen Nadia Nadim, mens Jesper Nøddesbo vandt sidste år for sin indsats for børnehospicet Lukashuset i Hellerup.

Mon ikke, at Jon Lee-Olsen kan vente en nominering til Danish Rainbow Awards?

K2_TAGS

Please publish modules in offcanvas position.