Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Foto: Lone Israelsen / www.loneisraelsen.dk / ComingOut.

Kronprinsesse Mary bliver LGBT+protektor

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Onsdag, 30 Oktober 2019 12:03

H.K.H Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for en af LGBT+miljøets helt store begivenheder.

H.K.H Kronprinsessen bliver protektor for Copenhagen 2021, den største LGBTI-begivenhed i Danmark nogensinde, som fejrer WorldPride og EuroGames samtidig.

Med protektionen påtager Kronprinsessen sig opgaven med at dele budskabet, om at København i 2021 bliver vært for et stort, internationalt menneskerettighedsevent, der kæmper for at sikre lige rettigheder for LGBTI-personer over hele verden.
”Som dansker er jeg stolt af, at København skal være vært for WorldPride og EuroGames i sommeren 2021. Vi kan ikke acceptere, at nogle mennesker i verden bliver mødt med intolerance og diskrimination på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet. Jeg ser frem til at være med til at sætte mangfoldighed og LGBTI-rettigheder på dagsordenen både herhjemme og internationalt. Jeg glæder mig til, hvad jeg er sikker på, bliver nogle festlige og vigtige arrangementer både op til og under Copenhagen 2021”, siger Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen onsdag formiddag i en pressemeddelelse.

Kongelig inspiration
Med kronprinsessens protektion forventer Copenhagen 2021, at kampen for at sikre lige rettigheder til LGBTI-personer bliver mere synlig og deraf styrket. I det hele taget vil Kronprinsessen engagement som protektor fungere som inspiration ikke bare herhjemme, men også internationalt.
Kronprinsessens protektion vækker derfor glæde hos Copenhagen 2021, som arbejder for at sikre bedre rettigheder til LGBTI-personer over hele verden. Det skal ske ved fortsat at gøre opmærksom på de overgreb og diskrimination, som LGBTI-personer er udsat for, fejre forskellighed og insistere på, at LGBTI-rettigheder er menneskerettigheder. Derfor vil menneskerettigheder være det centrale tema for Copenhagen 2021.
”Vi er både stolte og glade over, at Kronprinsessen har valgt blive protektor for en LGBTI-begivenhed. Hun er i forvejen en rollemodel for alle, høj som lav over hele verden. Det vil hendes protektion kun styrke. Jeg er sikker på, at Kronprinsessens engagement vil inspirere andre og have en positiv effekt for ikke bare vores miljø herhjemme, men også ude i verden, siger direktør i Copenhagen 2021, Lars Christian Østergreen.

Hvad med Danish Rainbow Awards?
Dagens glade nyhed kan måske bringe panderynkerne frem hos ledelsen i Rainbow Business Denmark, som hvert år arrangerer Danish Rainbow Awards. Her har Kronprinsesse Mary deltaget i 2018 og 2019, og forventes også at deltage den 22. april 2020, når AXGIL-prisen næste gang skal uddeles. Men Rainbow Business Denmark har også arbejdet på, at få Kronprinsesse Mary fast tilknyttet som protektor. Spørgsmålet er, om de to protektorater ligger for tæt op ad hinanden? Hvis ja vil det måske betyde, at Kronprinsessen tidligst kan blive protektor for Danish Rainbow Awards ved showet i 2022.

Om Copenhagen 2021
Copenhagen 2021 finder sted den 12.-22. august i 2021 i København og Malmø og fejrer WorldPride og Eurogames samtidig. Det er første gang nogensinde, at de to events fejres på samme tid.
EuroGames i 2021 tilbyder konkurrencer inden for 29 sportsgrene, en sportslederkonference og et stort folkeidrætsprogram på tværs af København og Malmø. Pan Idræt er værtsorganisation for EuroGames, der er licenseret af organisationen EGLSF.
WorldPride afholder et større menneskerettighedsprogram med en tredages menneskerettighedskonference, en demokratifestival og en samling for parlamentarikere fra hele verden. WorldPride indeholder desuden et omfattende kulturprogram, og selvfølgelig den afsluttende march – Prideparaden – der går gennem København. Copenhagen Pride er værtsorganisation for WorldPride, der er licenseret af organisationen InterPride.

Please publish modules in offcanvas position.