Generalsekretær i LGBT Danmark Susanne Branner Jespersen. Generalsekretær i LGBT Danmark Susanne Branner Jespersen. Foto: Privat.

Generalsekretær: Danmark ikke et liberalt fristed

K2_WRITER_BY Frank Holm / Nyheder / Onsdag, 30 Oktober 2019 11:14

Resultaterne fra den nye store Rapport ”Sex i Danmark”, der viser at knap 30 procent af de adspurgte mænd finder sex mellem mænd moralsk ”slet ikke” eller ”kun i ringe grad” acceptabelt, overrasker i nogen grad også generalsekretæren i LGBT Danmark Susanne Branner Jespersen.

”Mange går helt sikkert rundt med den indstilling at homoseksualitet er accepteret i Danmark. Det er i hvert fald den indstilling vi i LGBT Danmark ofte bliver mødt med, når vi taler om nødvendigheden af at højne viden om indsigt i og indsatser for LGBT+personer i Danmark”, udtaler generalsekretæren til ComingOut.

Rapporten ”Sex i Danmark” er lavet af Statens Serum Institut og Aalborg Universitet, der har spurgt 62.000 danskere om deres holdninger til forskellige seksuelle aktiviteter.

”Undersøgelsens mange resultater slår jo én gang for alle fast, at Danmark IKKE er det liberale fristed, som mange tror”, tilføjer Susanne Branner Jespersen.

Hun er ikke tvivl om at der skal lovforslag og politisk opbakning til at ændre på danskernes holdning.
”Vi vil i LGBT Danmark blive ved med at insistere på, at undervisning i LGBT+personers eksistens, levevilkår, trivsel og særlige udfordringer bliver gjort lovpligtigt for alle uddannelser, der har med mennesker at gøre. Det vil sige lærere, pædagoger, sygeplejersker, sosu-assistenter og andet sundhedspersonale – og at det bliver gjort til en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolen”, udtaler generalsekretæren for LGBT Danmark.
Derudover mener hun at foreningen skal være mere synlig, deltage i offentlige debatter, fundraise til de projekter de gerne ser gennemført samt implementere indsatser, der kan være med til at øge trivslen for LGBT+personer.

Please publish modules in offcanvas position.