En stor del af den mandlige befolkning i Danmark synes ikke, at sex mellem mænd er i orden. En stor del af den mandlige befolkning i Danmark synes ikke, at sex mellem mænd er i orden. Foto: Pilu Ottosen / ComingOut.

Danske mænd tænder af på sex mellem mænd

K2_WRITER_BY Frank Holm / Nyheder / Tirsdag, 29 Oktober 2019 21:24

Ny stor undersøgelse giver et indblik danskernes sexliv.

Det er ”slet ikke” eller ”kun i ringe grad” moralsk i orden, at mænd har sex med hinanden, viser resultater i den nye store rapport ”Sex i Danmark”.

Den nye rapport ”Sex i Danmark” fra Statens Serum Institut og Aalborg Universitet viser, at hele 29 procent af de adspurgte mænd, vender tommelfingeren nedad når talen falder på sex mellem to mænd.

”En modstand, der bunder i nedarvede kulturelle forestillinger”, udtaler Christian Graugaard, der er professor ved sundhedsvidenskab på Aalborg Universitet og medforfatter på den nye rapport, hvor 62.000 danskere er blevet spurgt til deres holdninger til forskellige seksuelle aktiviteter.
”En automatreaktion”, mener Graugaard.
”Mange mænd er bange for, at det ”smitter af”, hvis de mener, at sex mellem mænd er i orden –
 at de så selv er homoseksuelle”, udtaler han til Tv2.

Sex mellem kvinder er anderledes
Anderledes falder svaret ud, når mændene skal forholde sig til sex mellem kvinder. Det har kun hver femte mand et moralsk problem med.
”Det skyldes, at det ikke er så farligt for mændene, og så er der nok også en pornografisk vinkel, som tænder mange mænd”, mener Graugaard.

Undersøgelsen viser også, at der blandt kvinder er en del færre, der har problemer med sex mellem to af samme køn. Her lander tallet på 14 procent.

K2_TAGS

Please publish modules in offcanvas position.