Marie Elisabet Lind-Thomsen forperson for FSTB - Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn holder Årets Laks, som ikke længere er en rigtig laks men en skulptur. Til højre forperson i LGBT Danmark Susanne Branner Jespersen, som netop har overrakt prisen på Pride Stage. Marie Elisabet Lind-Thomsen forperson for FSTB - Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn holder Årets Laks, som ikke længere er en rigtig laks men en skulptur. Til højre forperson i LGBT Danmark Susanne Branner Jespersen, som netop har overrakt prisen på Pride Stage. Foto: Brian Kjær Capkan / ComingOut.

Årets Laks 2019 – FSTBs takketale

K2_WRITER_BY Marie Elisabet Lind-Thomsen / Opinion / Mandag, 19 August 2019 09:28

FSTB – Foreningen til Støtte for Transkønnede Børn modtog lørdag den 17. august LGBT Danmarks ærespris Årets Laks foran en fyldt Rådhusplads i København. Vi bringer her forperson Marie Elisabet Lind-Thomsens takketale.


"Kære alle,

Det er en fantastisk dag i dag.

I dag har vi haft jer alle sammen i ryggen her til Rådhuspladsen og nu modtager vi Årets Laks. Det er en vigtig støtte til juridisk kønsskifte for børn og unge og til FSTBs arbejde for at støtte transkønnede børn og unge.
TAK for det.

FSTB fik lov til at gå forrest i paraden, men I har fulgt med og støttet. Det er lidt som at være forældre til at transkønnet barn, hvor det er børnene der går forrest og forældrene der forsøger at følge med.

FSTB er til for at hjælpe børnene i kampen for at bliver lyttet til, taget alvorligt og blive anerkendt. Kampen for den rette hjælp og støtte til rette tid. Kampen for en lovgivning og for at behandlingssystem som støtter børnene og kampen for at skabe netværk, rådgivning, viden og nedbryde fordomme og misforståelse.

FSTB kæmper for juridisk kønsskifte for børn og unge fordi juridisk kønsskifte vil give transkønnede børn og unge et bedre liv. Børn kan tidligt have en klar kønsidentitet, og det er vores erfaring, at børnenes kønsidentitet ikke ændrer sig med alderen, hvilket også støttes af forskning. Juridisk kønsskifte indebærer en ændring af det sidste ciffer i cpr-nummeret og ikke andet. Det er kun en administrativ ændring. Kampen for juridisk kønsskifte er kampen for retten til det rette cpr-nummer. Det vil være en anerkendelse af transkønnede børn og unges identitet, og transkønnethed handler netop om identitet.

Jeg vil gerne sige tak for opbakningen til alle de organisationer og politiske partier, der støtte kampen om retten til det rette cpr-nummer. Debatten har desværre også vist, at der stadig er stor uvidenhed og mange fordomme om transkønnende og særligt om transkønnede børn og unge.
Derfor varmer det os dybt i hjertet, at mærke den støtte som er strømmet os i møder her under Priden. De mange som har gået sammen med her til paraden, æren ved at gå forrest og nu modtagelsen af Årets Laks.

Det er ubeskriveligt dejligt og giver os energi i kampen for juridisk kønsskifte og også til vores øvrige arbejde for bedre levevilkår og mental sundhed for transkønnede børn og unge.

Så 1000 tak for denne anerkendelse.

Vi kvitterer med betingelsesløs kærlighed til jer alle."

Please publish modules in offcanvas position.