ComingOuts redaktør Brian Kjær Capkan. ComingOuts redaktør Brian Kjær Capkan. Foto: Pilu Ottosen / ComingOut.

LGBTQ+miljøet trænger til oplysning!

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Opinion / Torsdag, 09 Januar 2020 11:24

LEDER LGBTQ+miljøet trænger til oplysning om LGBTQ+relaterede forhold!

Måske den sætning lyder lidt underlig, måske endda selvmodsigende – hvilket den også BURDE være.

Men efter næsten fire år været redaktør på først Out & About, og siden juli på ComingOut, har jeg igen og igen mødt LGBTQ+personer med fordomme man tror er løgn – om andre LGBTQ+personer.

Det er ofte den slags fordomme, vi normalt konkluderer, må komme fra uoplyste heteroer i udkantsdanmark, som helt bestemt stemmer på Dansk Folkeparti.

Men nej. Jeg hører dem lige i vores midte på LGBTQ+sider på Facebook, over en øl på LGBTQ+barene og alle andre steder, som ellers gerne skulle være et safe space for ALLE under regnbuen.

Jeg hører LGB-personer gøre sig kloge på, hvordan transpersoner skal leve deres liv, så de ikke skiller sig ud. Jeg hører dem latterliggjort, hvis de ikke ”er så heldige i påklædning eller makeup”. Jeg hører aseksuelle bliver omtalt som frustrerede stakler, der bare skal have en gang pik, så de kan kickstarte deres sexliv. Jeg hører minoritetsetniske LGBTQ+personer bliver omtalt som muslimske svin, der bare skal sendes hjem – og hvis det er med fare for deres liv, så kan de jo bare holde lav profil. Jeg hører overvægtige blive omtalt som klamme fede svin. Jeg hører meget tynde personer blive omtalt som dårlige i sengen fordi man ikke ”kan tage fat”. Jeg hører fyre med små pikke blive udskammet, og fravalgt af den ene grund. Jeg hører veludrustede fyre ophøjet til bøssemiljøets guder, og omtalt som trofæer, for dem der har scoret dem. Jeg hører lesbiske blive omtalt som aggressive frustrerede mande- og trans-hadere. Jeg hører queer-personer latterliggjort på grund af deres tøjvalg. Jeg hører biseksuelle omtalt som et no-go, for de er for besværlige, og ved ikke hvad de vil. Jeg hører unge fyre vurderet, som var de et stykke kvæg på auktion. Jeg hører bargæster giver deres udvalgte bartender flere hundred kroner i drikkepenge, middage og biografture i håbet om en overnatning. Jeg hører folk sige ”Hvad fanden skal vi med Priden? JEG har det jo godt!” Jeg hører en deprimerende selvfedme og en insisteren på retten til at ”sige hvad jeg mener, for vi har ytringsfrihed”, selvom det rammer andre LGBTQ+personer. Jeg hører LGBTQ+personer sige, at de holder sig langt væk fra LGBTQ-miljøet, fordi de mødes af en mur af diskrimination, had og fjendtlighed – og det gør ondt.

Det gør ondt langt ind i hjertet, når jeg hører disse historier. Hvis ikke LGBTQ+personer af ALLE slags kan føle sig sikre og velkomne i LGBTQ+miljøet, så er der noget HELT galt.

Det er svært at sige, hvor skylden ligger, og jeg tror ikke på, at det skyldes ondskab. Måske uvidenhed? Måske angsten for selv at miste noget, når andre får? Det er svært at sige, og sikkert også meget individuelt. Men noget skal der gøres, og jeg tror på, at oplysning og debat er et godt udgangspunkt.

En del af konceptet omkring ComingOut har fra starten været ideen om, at vi ikke kun formidler nyheder, som vi udvælger til læserne. Vi vil hjertens gerne også formidle læsernes holdninger, og derfor stiller vi spalteplads til rådighed for alle der har noget på hjerte, som underbygger de progressive kræfter i LGBTQ+miljøet.
Det kan være personlige beretninger, debatindlæg eller kroniker du alligevel skriver til andre medier.

Du definerer selv, om du vil skrive ét eller flere indlæg, og eneste kriterie er, at emnet er LGBTQ+relevant.

Du kan læse mere hos ComingOut her, eller kontakte mig direkte, hvis du har spørgsmål. Du må meget gerne sende denne leder til LGBTQ+personer, som du tror kan være interesseret i at bidrage i kampen mod fordomme i LGBTQ+miljøet.

 

Brian Kjær Capkan
Redaktør

Please publish modules in offcanvas position.