Om ComingOut

ComingOut har per 1. november 2020 indstillet det redaktionelle arbejde.

 

ComingOut er et frit privatejet onlinemedie, der er partipolitisk og religiøst uafhængigt, og som bringer nyheder om og fra det danske, grønlandske og færøske LGBTQ+miljø, med fokus på den progressive del af miljøet.

ComingOut er ikke afhængig af holdningerne hos en bestyrelse eller ejerkreds med interesser i LGBTQ+miljøet. Vi er heller ikke bundet af økonomiske interesser.

Vi er frie, og både ejer, redaktør, skribenter og fotografer har alle dybe rødder i LGBTQ+miljøet, og kæmper for seksuel mangfoldighed, og retten til at være netop den man er på alle parametre.

Bag ComingOut står Brian Kjær Capkan, som også er redaktør. Med sig i bagagen har han blandt andet tre et halvt års erfaring som skribent og redaktør på LGBT-mediet Out & About.
”LGBTQ+miljøet har brug for et uafhængigt medie, som over en bred kam dækker de mange aktiviteter i miljøet, men som også kan finde den kritiske pen frem, når det er nødvendigt, og levere god og troværdig journalistik”, sagde redaktør Brian Kjær Capkan, i forbindelse med lanceringen af ComingOut den 14. august 2019.

ComingOut fører en stram justits i kommentarfelterne på de sociale medier, hvor vi er repræsenteret. Du kan læse om reglerne for deltagelse i debatten her.

LGBT, LGBTQ, LGBTQIA+?
Hos ComingOut har vi valgt at bruge forkortelsen LGBTQ+. Det er et kompromis mellem det korte LGBT, og det lange LGBTQIA+. Men det betyder ikke, at I og A er mindre berettigede medlemmer af regnbuefamilien end andre.
Vi har valgt at fjerne bindestregen i sammensatte ord, hvor LGBTQ+ indgår. Vi ved af erfaring, at et ord som "LGBTQ+-miljø" af nogle læses som "LGBTQ plus minus miljø". Vi foretrækker plussets positive signalværdi. Derfor er vi grammatisk ukorrekte og har droppet bindestregen. Det er vores lille signatur.

Opdateret den 28. januar 2020.

Please publish modules in offcanvas position.