Jeg er Silas – tårevæddende godt teater Foto: PR.

Jeg er Silas – tårevæddende godt teater

K2_WRITER_BY Tonny & Claus Bønløkke Hertz / Gå ikke glip af / Torsdag, 22 Oktober 2020 12:30

UNDERHOLDNING - Et stærkt og dybt bevægende stykke om en transpersons tid omkring puberteten og konfirmationen.

Stykket, Jeg er Silas, handler om Signe, der skal konfirmeres. Samtidig skal Signe skifte skole og på den nye skole møder han Hedvig og der opstår lidt sød musik. Samtidig med dette spidser familiekrisen til, idet Signe på ingen måde ønsker at have kjole på til sin konfirmation. Forældrene giver sig og lader Signe selv vælge tøjet. Han vælger i stedet at tage kjole og hvidt på. Den store dag bliver vendepunktet i Signes liv. Forældrene har nemlig skrevet en sang, der handler om overgangen fra pige til kvinde. Det bliver en tand for meget. Dagen efter springer Signe ud som Silas.
 
Det er en meget stærk fortælling om den unge dreng, som lever i en piges krop. Om at føle sig helt forkert. Om at stå ved hvem man er. Om kønsidentitet, og om ikke at blive set, som den man er.
 
Historien kommer godt rundt om emnet. Den har på den ene side transpersonens vinkel med alt fra følelsen af forkerthed, erkendelsen, ønsket om en pik, til at springe ud. Og på den anden side forældrenes vinkel med frustration, manglende forståelse og deres oplevede tab af deres datter frem til deres accept og glæde ved at have fået en dreng. En søsters forståelse og kærlighed. Og til vennernes forskellige reaktioner.
 
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at stykket trak tårer og gav flere sug i maven. Og selv i skriveprocessen til denne anmeldelse trækker den tårer. 
 
Det er en forestilling, som alle bør se.  
 
Jeg er Silas kan opleves på Folketeatret frem til den 5. november. Derefter tager den på turné fra 9. november til 4. december 2020.
 
Det er teatret Hils Din Mor, der står bag forestillingen. Instruktion: Mia Lipschitz
 

Please publish modules in offcanvas position.