Fra Jeg er Silas. Fra Jeg er Silas. Foto: PR.

HiLS DiN MOR forrest med inkluderende teater

K2_WRITER_BY Simon Larsen / Gå ikke glip af / Mandag, 05 Oktober 2020 16:31

TEATER - For første gang i dansk ungdomsteater spilles hovedrollen af en transperson.

 
HiLS DiN MOR og Folketeatret er gået sammen om en ny ungdomsforestilling, der handler om at bryde med normer for køn, kønsidentitet og seksualitet. Den slags er sket før, men denne gang har de to teatre taget inklusionen et skridt videre. Hvor det de fleste steder er cis-kønnede der spiller transpersoner, er det i stykket 'Jeg er Silas' en transperson der spiller hovedrollen.
Repræsentation har gennem hele processen været en vigtig del af projektet, og der har været flere transpersoner involveret både under udviklingen af manuskriptet, i den kreative proces, under selve produktionen og i udviklingen af det medfølgende skolemateriale.
 
At være usynlig
At være teenager, skifte skole, få nye venner og finde det helt rigtige outfit til konfirmationen kan være svært, når hele ens omgangskreds ikke rigtigt ser én.
Men hvordan fortæller man sin familie og sine klassekammerater, at det fysiske kønsudtryk man har ikke stemmer overens med den man er?
Silas føler ofte, at han bliver set på som en fremmed – som et sort hul, der suger opmærksomhed til sig og samtidig er usynlig.
Til tider flygter han ud i skoven, hvor han kan være alene med sine tanker. I skoven er der ingen kønnede forventninger til ham.
Silas vil helst bare kunne flyve frit, være sig selv og få verden til at forstå hvem han er. Men først da han møder den lidt ældre Hedvig, der også udfordrer normerne, begynder brikkerne at falde på plads.
 
'Jeg er Silas' er en banebrydende fortælling om at finde vejen til at stå ved, hvem man er ved at udforske sig selv, sin kønsidentitet og sit kønsudtryk. En nutidig historie om en familie, der udfordres i sin selvforståelse, men sammen finder en vej.
 
'Jeg er Silas' / HiLS DiN MOR på Folketeatret / Premiere 20. oktober 2020 kl. 19.30.
 

Please publish modules in offcanvas position.