Det halter: Vild med dans-musical skuffer Foto: Miklos Szabo.

Det halter: Vild med dans-musical skuffer

K2_WRITER_BY Tonny & Claus Bønløkke Hertz / Underholdning - vi anbefaler / Mandag, 24 Februar 2020 09:05

Det velkendte og meget succesfulde tv-show af samme navn er nu omsat til musical. Desværre er det langt fra så succesfuldt som tv-udgaven. 

Der er reelt ikke tale om en musical. Der er tale om en danseforestilling blandet med en koncert af James Samson og Gry Trampedach – med andre ord minder det mere om en teaterkoncert end en musical.
Skuespillerne og danserne synger ikke selv, hvilket er en forudsætningen for en musical. Og selv om man langsomt vænnede sig til det ”nye musical koncept” så haltede forestillingen afsindigt, når det kom til historien. Der var kun tale om en enkelt sidehistorie, hvor en af de medvirkende i showet Vild med dans var eksmand til produceren af programmet. Det var der ikke meget drama over, kun lidt ”gammel kærlighed ruster aldrig”.

Der manglede i den grad drama og en god historie. Det er ikke nok at tage et populært koncept og overfører til en teaterscene. Der kunne snildt have været masser af drama, konflikter og intriger, så det er helt uforståeligt, at man ikke har proppet historien med alle de muligheder, der ligger foran næsen på en.
Man har valgt, at der skal være en publikumsopvarmer med – som man har på en tv-produktion. Han er bevidst meget kejtet og selvcentreret. Men desværre er han rigtig kejtet og aldrig rigtig sjov. Man havde helt sikkert haft større succes, hvis man rent faktisk havde taget en professionel opvarmer i rollen.

Derudover vil dem, der kender konceptet vide, hvor stor en plads dommerne har i programmet. Dem har man helt skåret væk. Hvilket er helt absurd. De havde klart været et bedre alternativt end opvarmeren. De havde kunne udfylde ”pauserne” og de kunne have skabt noget af det drama, som vi savnede.
Hvad angår dansen, så kan ingen tage de medvirkendes talent fra dem. Og dansen er årsagen til, at man alligevel ikke går helt tomhændet hjem. De kan nemlig deres dansetrin – og det er en sand fryd at se dem give den gas hele gulvet rundt.

Studieværten, spillet af Mille Gori som måske er bedre kendt som motor Mille, er til gengæld en fornøjelse. Hun tager rollen på sig og fører os sikkert gennem optagelserne på Vild med dans. Samtidig er hun en formidable danser og akrobat. Og inden hver dans præsenterer hun dansene med en forklaring på, hvad der gør denne dans til den dans den er. Det kunne det rigtige Vild med dans godt tage til sig. Motor Mille kan godt gå hen og blive en reel trussel mod de nuværende værter på Vild med dans.
Dansen løfter antallet af regnbueflag op på tre af slagsen.

Østre Gasværk er blevet ombygget. Det er blevet lækkert og med nye stole, hvor man sidder meget behageligt. Det var en kærkommen nyhed.

Vild med dans kan opleves på det nye Østre gasværk Teater frem til den 26. april 2020.

Instruktør: Rolf Heim.

K2_TAGS

Skriv en kommentar

Please publish modules in offcanvas position.