Lars Østergreen. Lars Østergreen. Foto: Søren Christensen.

Copenhagen 2021-direktør siger farvel

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Nyheder / Fredag, 07 Februar 2020 19:58

Direktøren for Copenhagen 2021 siger fredag overraskende farvel og tak til jobbet i spidsen for den største event nogensinde i Danmark. Copenhagen Prides forperson indsat som midlertidig eventchef.

Der er omkring halvandet år til, men allerede nu bevæger Copenhagen 2021 sig ind i en ny fase, hvor der vil være fuld fokus på afviklingen af WorldPride og EuroGames i København og Malmø. Som konsekvens er organisationen i gang med at rekruttere en ny direktør, der skal lede projektet herfra og helt i mål. Det skriver Copenhagen 2021 i dag på sin hjemmeside.

Farvel til Lars Christian Østergreen
Direktøren der siger farvel er Lars Christian Østergreen, og han deler selv nyheden på Facebook fredag eftermiddag.
”Projektet og forberedelsen er nu gået ind i en ny fase, hvor der skal fuld kraft på eksekveringen og dette betyder et endnu større fokus på projektledelse og produktionsledelse det næste halvandet år. Dette kræver en anden profil i spidsen, derfor stopper jeg nu som direktør i Copenhagen 2021, sådan projektet får mulighed for at have max fokus på at kunne eksekvere eventet i august 2021”, fortæller han, og uddyber overfor ComingOut fredag aften, at det sker helt uden dramatik.
”Der har været en stor ære at være med i budrunde og opbygningen af den organisation, som med garanti leverer et fantastisk event til os alle sammen. Jeg vil for evigt gemme alle minder, alle kram og alle grin i hjertet og tænke på Copenhagen 2021 som noget af det største i mit liv”.

En ny fase begynder
Indtil nu har fokus været på opbygningen af Copenhagen 2021, hvor det har drejet sig om at trække EuroGames og WorldPride til København, bygge en organisation op og få det finansielle fundament på plads.
”Nu går projektet ind i sin næste – og afgørende – fase, som handler om at færdigudvikle og gennemføre selve eventet i august måned næste år og indfri de store ambitioner, vi har for alle deltagerne. Det kræver en anden type af ledelseskompetencer. Efter fælles analyse og beslutning stopper Lars Christian Østergreen som direktør”, skriver Copenhagen 2021 på sin hjemmeside inden de sender en stor tak til den afgående direktør.
”Lars Christian Østergreen har været en fantastisk kollega og chef i hele projektet og jeg vil gerne takke ham for hans ekstraordinære indsats. Det er vanskeligt at konkretisere en vision og få den finansieret – og det må siges at være lykkedes til fulde. Den fælles beslutning mellem Lars Christian Østergreen og bestyrelsen er imidlertid nødvendig: vores fokus skal hele tiden være på projektet, og opgaven der ligger foran os har en helt anden karakter end den, vi har løst allerede. Lars Christian Østergreen har vist enorm loyalitet for projektet. Og også nu. Det har jeg stor respekt for”, siger Ane Rindom, der er forperson for Copenhagen 2021s bestyrelse.

Lars Henriksen bliver midlertidig chef for Copenhagen 2021
Direktører til events af denne kaliber hænger ikke på træerne, og Copenhagen 2021 skriver på hjemmesiden, at arbejdet med at finde en ny er i fuld gang, og at forperson for Copenhagen Pride og medarbejder i Copenhagen 2021 bliver indsat som midlertidig eventchef for Copenhagen 2021.

”Indtil en eventdirektør træder ind ad døren, samler vi de faglige nøglemedarbejdere i et effektivt overgangsteam med mig som midlertidig eventchef. Både for at forberede overgangen til en ny ledelse. Men også for at understøtte projektets gearskifte fra projektopbygning til projekteksekvering. At vi samtidig får bestyrelsen for Copenhagen 2021 tættere på alle vigtige beslutninger, ser jeg kun som en naturlig ting i overgangen til en ny ledelse. Det er nemlig også nu, hvor vi for alvor skal trække på de erfaringer og de nøglepersoner i Copenhagen Pride og Pan Idræt, der skal være med til at gøre eventet til en succes”, siger Lars Henriksen, der altså nu også kan kalde sig midlertidig eventchef for Copenhagen 2021.

Tages til efterretning i baglandet
Beslutningen fra Copenhagen 2021s bestyrelse om at ændre i ledelsen har de to ejerorganisationer, Copenhagen Pride og Pan Idræt, taget til efterretning.
”Vi har påtaget os et stort ansvar som værter for Copenhagen 2021. Derfor bakker Pan Idræt bestyrelsen op for, sammen med Lars Christian Østergreen, at have truffet en vanskelig og nødvendig beslutning. Vi har forpligtet hinanden til at levere et topprofessionelt event. Det forudsætter, at vi i alle faser af projektet har de allerskarpeste kompetencer. Det er helt forventeligt at kompetencebehovet ændrer sig. Det vigtige er, at vi har modet til at skifte ud i teamet”, siger Christian Bigom, som er forperson i Pan idræt på Copenhagen 2021s hjemmeside.

Farvel og tak
Lars Christian Østergreen slutter sit opslag på Facebook med en tak:
”Tusind tak til alle jer fantastiske mennesker, som jeg har mødt de sidste fire år. Jeg glæder mig til at se jer i alle andre sammenhænge og ønsker Copenhagen 2021 og medarbejderne i sekretariatet al muligt held og lykke. Jeg hepper på jer! ❤️"

Please publish modules in offcanvas position.