Når vampyrerne danser Foto: Miklas Szabo.

Når vampyrerne danser

K2_WRITER_BY Claus Bønløkke Hertz / Underholdning - vi anbefaler / Lørdag, 01 Februar 2020 16:03

Dance of the Vampires er en flot musical med storslået musik, sang og kostumer. Desværre halter det med handlingen og tempo i første akt. Til gengæld så har anden akt alt, hvad første akt manglede.

Forestillingen foregår i Transsylvanien. Vampyrjægeren professor Abronsius ankommer sammen med sin unge og kejtede assistent Alfred til en fjern landsby for at bevise at vampyrer findes. De bliver indlogeret hos kroværten Chagal, hvis datter Sarah omgående får Alfreds hjerte til at banke. Men hun har også sat griller i den karismatiske grev Krolock, som har inviteret hende til bal på slottet. Den fristelse kan Sarah ikke modstå. Hun takker ja til ballet. Abronsius og Alfred drager mod slottet for at befri Sarah.

Dance of the Vampires er en flot musical med voluminøs musik og store sange. Det kan ikke undgås at man bliver berørt af dramaet i musikken. Det er fængslende. De medvirkende fylder i den grad musikken ud, og deres talent kan man ikke sætte en finger på. Det var en god musikalsk oplevelse.

Når jeg alligevel ikke er helt oppe at ringe, så er det simpelthen, fordi første akt er alt for lang, og historien udvikler sig for langsomt. Omvendt kom vi tilbage efter pausen og forestillingen tog fart. Og alt det vi savnede i første akt, fik vi ti fold tilbage i anden akt. Der var bid, drama og masser blod.

De mange medvirkende består blandt af en meget velspillet vampyr Krolock af Peter Jorde, og en absolut lige så velspillet og velsyngende Sarah spillet af Monica Isa Andersen. Professoren Abronsius spilles af Kim Hammelsvang, som i den grad brillerer med sit talent for at kunne synge mange rigtig lange sætninger i én lang køre uden at tabe pusten. Den unge assistent Alfred spilles af Søren Torpegaard Lund, og også han er som skabt til sin rolle og synger upåklageligt.

I øvrigt medvirkede; Chagal, spillet af Jesper Asholt, Rebecca spillet af Charlotte Guldberg, Magda spillet af Julie Steincke, Herbert spillet af Anders Bilberg og ikke mindst Koukol, som spilles af Henrik Lund.
Dance of the Vampires iscenesættes af Daniel Bohr. Den virkningsfulde scenografi og de afsindige flotte kostumer er af Paul Farnsworth, og Per Engström står for den musikalske indstudering. Trekløveret har stået bag en perlerække af Det Ny Teaters store succeser som The Sound of Music, Love Never Dies, Jekyll & Hyde og senest Spillemand på en Tagryg.

Dance of The Vampires kan opleves på Det Ny Teater frem til april 2020.

K2_TAGS

Skriv en kommentar

Please publish modules in offcanvas position.