Mamma Mia! – here we go again Foto: Bjarne Stæhr.

Mamma Mia! – here we go again

K2_WRITER_BY Tonny & Claus Bønløkke Hertz / Underholdning - vi anbefaler / Søndag, 26 Januar 2020 20:31

-Og heldigvis did we go again. Mamma Mia er en feel good musical, og den skuffede bestemt heller ikke anden gang.

Musicalen Mamma Mia med musik af ABBA er genopsat i Tivoli, og alene musikken tager man ikke fejl af, og man går derfra langt mere opløftet end da man ankom. Der var spontant stående bifald, da vi anmeldte lørdag den 25. januar.

ABBA holder
Vi er begejstrede. Det er altid med en vis portion skepsis, når man skal ind og se en genopsætning. Men vores skepsis blev gjort til skamme. Selvfølgelig står musikken for den største fortjeneste i denne musical. Og ABBA holder – også på dansk. Vi er faktisk ret begejstrede over den danske oversættelse, som Anne Linnet stod for ved første opførsel.

Overbevisende Annette Heick
Annette Heick spiller moderen Donna og det gør hun med stor overbevisning. Hun er en meget talentfuld og kompetent sanger, skuespiller og klummeskribent. Men her indtager hun scenen og synger salen op med stor kraft. I hendes to slyngveninder Bibi og Tanja ses revystjernen, skuespilleren og sangeren Trine Gadeberg og skuespilleren Nicoline Siff Møller. De spiller og synger også begge meget overbevisende.

Den 21-årige Sofie skal giftes med Frej, men hun har et stort brændende ønske; at kende sin far og måske være så heldig, at han vil give hende væk på den store dag. Hun har læst i sin mors dagbog, og er kommet frem til tre mulige fædre. De spilles af Gordon Kennedy som Henrik, sangeren og musicalveteranen Jesper Lundgaard som Stig og skuespilleren Peter Oliver Hansen som Bill – den samme rolle han havde i opsætningen i 2010. Sofie spilles af Matilde Zeuner Nielsen, som ny udklækket fra Musicalakademiet i Fredericia i sommeren 2019. Hun gør også en rigtig god figur og kommer langt ud over scenekanten.
Også førnævnte Peter Oliver Hansen gør det bare godt. Han er en charmetrold på scenen, hvor han giver den gas som overdreven cis-hetero-heman a lá B.S. Christiansen. Han er skøn, og han får i den grad salen til at grine med sig – især fordi han momentet efter den ultramaskuline praleeventyrer falder over en rolle med noget mere løse hofter.

Det swinger
Ensemblet er en størrelse for sig selv. De gør det til ug, kryds og slange. Deres moves og deres evne til at være synkrone, når de skal det og gå solo, når det er påkrævet, er upåklagelig. Især i to numre har koreografen stor succes med af få hele scenen til at danse i takt og hele salen til at rokke med. I nummeret Penge, Penge, penge og Voulez Vous – der svinger det hele bare ekstra godt. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast.

ABBA er instrueret af Phyllida Lloyd. Tivolis Koncertsal til 22. marts. Derefter på turné rundt i landet.

Skriv en kommentar

Please publish modules in offcanvas position.