Ellen DeGeneres modtager sin æres Golden Globe. Ellen DeGeneres modtager sin æres Golden Globe. Foto: Handout - Scanpix.

Golden Globe-ærespris til Ellen DeGeneres

K2_WRITER_BY Brian Kjær Capkan / Underholdning / Mandag, 06 Januar 2020 12:28

Under søndagens Golden Globe uddeling i Hollywood blev Ellen DeGeneres tildelt en ærespris for sin lange tv-karriere. To priser til filmen ’Rocketman’ om Elton John.

Ellen DeGeneres modtog søndag nat dansk tid Carol Burnett-prisen for sin lange karriere inden for tv. Ellen DeGeneres har i flere år haft sit eget succesfulde talkshow 'Ellen', som de allerstørste stjerner gæster.

Tilbage i 90'erne havde hun hovedrollen i serien 'Ellen', og i 1998 sprang karakteren i 'Ellen' ud. Det samme gjorde virkelighedens Ellen, og hun blev dermed en af de første store stjerner, der sprang ud som lesbisk.

Æresprisen fik hun blandt andet for igennem sin karriere at være bannerfører for LGBT+samfundet i Hollywood.

Kate McKinnon fra Saturday Night Live overrakte prisen og takkede Ellen DeGeneres for at være en inspiration for hende og andre homoseksuelle.
”I 1997, da Ellens serie var på sit højeste, stod jeg i min mors kælder og løftede vægte og tænkte: "Er jeg homoseksuel?" Og det var jeg. Og det er jeg stadig. Det er en meget skræmmende ting pludselig at indse om sig selv. Det eneste, der gjorde det mindre skræmmende, var at se Ellen på tv”, lød det fra McKinnon.

Ellen DeGeneres takkede for prisen og fortalte, at hun elsker, når hun får folk til at grine:
”Der er ingen bedre følelse, end når nogen fortæller mig, at jeg har gjort deres dag bedre med mit show, eller at jeg har hjulpet dem igennem sygdom og alle svære perioder i deres liv”.

Filmen ’Rocketman’ der handler om Elton Johns karriere modtog to Golden Globes for bedste mandlige skuespiller i en komedie eller musical, som gik til Taron Egerton, og for bedste originale sang 'I'm Gonna Love Me Again’.

Showet kan ses på DRTV fra tirsdag den 7. januar og senere samme aften på DR2 klokken 20. Skal du se alle stjernernes kjoler, skal du se med klokken 19.15.

Please publish modules in offcanvas position.